Tisdagens ridning

I Tisdags så var det dags för specialhoppningen, de bästa dagarna ever!!!!
Hade Nickie, den hästen jag trivs allra bäst med för tillfället, hon är så lätt att ha med att göra och är så positivt inställd, dock är hon ju inte så duktig på att vänta på sin ryttare i lydnadsövningarna *HOST*
 
vi hade mycket lydnad här kommer de olika övningarna: 
  • Travhoppa ett litet räcke, landa i galopp, sakta av och trava lugnt och sansat över tre bommar en bit ifrån.
  • Travhoppa ett litet räcke, landa i galopp, sakta av till trav och hoppa ett litet räcke ut. 
  • Galopphoppa ett litet räcke sakta av till trav, andas, fatta ny galopp och hoppa ett litet räcke ut.
Efter det så hoppade vi en bana som var: 
Linje med två räcken
Linje på diagonalen med två räcken
Linje på långsidan med räcke-oxer-räcke med två galoppsprång emellan.
 
Vi hoppade kanske 70-75 cm och det kändes lekande lätt!
Så jag frågade Sara om det kunde vara rimligt att anmäla sig till 80 vid nästa klubbtävling och det sa hon att det tror hon absolut att det är, vi skulle till och med kolla vad ridskolan väljer att ha för tävlingar så kanske jag kunde få vara med på en A0/A0 någon gång :D
 
Allting börjar verkligen falla på plats nu efter allt som hänt och mitt självförtroende som svikit mig trots att jag vet att jag kan mycket bättre, men nu är allt på topp och det har jag mina underbara ridlärare att tacka för & framförallt Sara som hjälpt mig något enormt i hoppningen, du om någon är en eldsjäl!
Jag säger som Nellie Berntsson, Hatten av för dig <3
 
Får bli några bilder i repris på mig och Nickie :) 
 

Måndagen

Hejsan!
Har inte skrivit på ett tag och det ber jag om ursäkt för!
i måndags tog jag hand om Ettan åt Sara. 

Mormor var snäll och hjälpte mig eftersom hon ville åka till stallet och släppa in våra i något sånär vettig tid. 
Så mormor mockade och gjorde Ettans påsar medans jag bytte vatten, gjorde kraftbyttorna och borstade henne. 
Hon var så snäll och lugn och något jag upptäckte var att hon älskar att bli borstad i ansiktet, det gjorde Cefyr med. De båda bara står och nuter när man gör det!

Efter det så åkte vi och släppte in våra gamla ponnyskruttar :) 
 
Bjuder på en bild på mig och Richie, hästen jag ska köpa när vi rider barbacka :) 
 
 
 

Winter Prince

Var med Emelie till Winter i fredags.
Denna gången så fick jag prova att tömköra igen och det var riktigt kul, börjar få kläm på det nu.
Efter det så gick vi direkt över till att svinga remmarna mot hans ben, de om går emot hästarnas ben när man kör så han vnjer sig vid det.
Etfer det så skulle vi vänja honom vid någon järngrej som sitter på vagnen som kan slå i backen ibland tydligen, ni som kör får inte reta mig nu men jag vet knappt vad som är bak och fram på en vagn O.o
men den skramlade vi med jämte honom och det var lite läskigt tyckte han först men efter ett tag var det ännu en sak som inte gjorde honom så mycket, han var lite spänd men det var inte så farligt.
Sist men inte minst så skulle vi gå ut en runda med honom, Emelie tömkörde och jag drog däcket, även kallad Saab-däckwald. Jag tyckte ju att den backen är v äl inte så farlig, men tro mig jag trodde jag dog!
Har aldrig varit så trött på en backe i hela mitt liv, men låren fick sig en genomkörare iaf!

Om man sammafattar allt så var Winter jätteduktig!
Bjuder på en sommarbild, får ta med mig kameran snart igen och fotografera honom :)
 

Dressyr - Labello

red dressyr i torsdags och jag red Labello, min favoriiiit ;)
nej nu ska jag inte vara taskig, Labello är en sjukt fin häst som har en bra utbildning samt är väldigt tacksam att rida i DRESSYR.
Grejen är den att han inte är alls in typ av hst, jag gillar inte hans gångarter och sen det värsta med honom att man kan inte lita på denna häst för fem öre, jag kan inte det iaf, jag tillåter mig inte att göra det, kan knappt rida honom utan att spänna mig.
Har mest haft honom i Dresyren men har hoppat honom ett par gånger och det gick väl egentligen helt okej men de sägs band eleverna att har man trillat av labello ska man INTE skämmas, ma är en i klubben, bra reklam va?
Men jag kan förstå dem.
Han kan gå förbi något tre gånger och den fjärde gången så är det en stor blodtörstig tiger som sitter på det stället och han skyggar satan!

Därför var jag inte jätteroad av meningen: NU SLÄPPER VI STIGBYGLARNA!!
Jag hann knappt mer än att sätta mig ordentligt innan han skyggar och hoppar iväg för att en annan ryttare rappat till Depa för att hon inte lyssnade. Där satt jag på tre kvart i sadeln och hade han fortsatt hade jag antagligen glidit av, j-a häst.
Men men ridningen gick faktiskt förvånansvärt bra, inte så många kyggningar faktiskt, ett par stycken men inte så farligt utan jag är riktigt nöjd med passet och fick ut en himla massa av det, jag lärde mig lite mer om sitsen, fick ut en hel del styrketräning av både rygg och bål samt lår av det och det bästa var nog att jag hittade en he del knappar på Labello som kanske gör att jag kan komma att njuta av våra ridpass en liiiten aning mer i framtiden :)
 
Buder på några bilder från mitt första dressyrpass
 

Hjälpte till i stallet i onsdags

I Ondags så åkte jag och hjälpte min tränare med sin häst Ettan som hon har på utbildning.
Sara hade lektion till 18 och hennes hoppträning började vid 18 så jag gjrde i ordning Ettan, ryktade och sadlade osv och sen när lektionen var slut så ledde jag ut henne i ridhuset och HOPPADE SJÄLV, nej jag bara skojar, jag ledde runt henne medans Sara och de andra som skulle hoppa byggde fram banan.
Stannade kvar och kollade på Sara när hon tränade och hon är ju så duktig, jag tänker nästan alltid att jag vill kunna rida så. Fotade även en hel del, har inga bilder på denna datorn eftersom jag sitter på jobbet. Men bilder kanske kommer sedan får se om jag lägger upp det :)
Bjuder på en bild på Cefyr och en på mig och Cefyr, Saras förra häst som jag hälpte till en hel del med att rida och sköta och mocka osv :)
 
 

Hoppning med Nickie

Hejsan!
I tisdags var det första specialhoppningen för terminen och det var verkligen jättekul. 
Red Nickie och hon var verkligen på bra humör! 
Vi hoppade bara en linje där vi skulle lägga in olika galoppsprång osv och sen hade vi lite svängar och så, bilder kommer här nedan!
Bilderna är lite suddiga men det får ni stå ut med eftersom blixten inte användes osv :P 



 

winter Prince

Idag var jag med Emelie hos Winter, var det ett kärt återseende eller? :D
saknat denna söta lilla ponny något fruktansvärt!

En hel del roligheter hittade vi på med honom. 
Bland annat så fick jag lära mig sela och sela av så nu är man PRO på det  ;) 
Nej men skämt åsido så var det jättekul att lära sig något nytt!
Väl ute så fick jag även prova att tömköra och för att vara första gången på typ 200 år så gick det bra!
Har tömkört en enda gång innan och då var det typ rakt fram i skogen med min gamla medryttarhäst Sonica :) 
 
Sedan så drog vi även däck och gjorde en massa grejer med rep som skulle slå emot hans ben när han gick eftersom det är så det blir när man kör osv. 
 
har inte berättat det här på bloggen tror jag men Winter är ju körponny med, men sen så hände det något så han skenade med vagnen och blev rädd så nu jobbar Emelie, Winters ägare på att försöka få honom framför en vagn i framtiden, det blir nog inga problem, det psyket Winter har för att vara unghäst är ju to die for!
 
Det var verkligen kul att träffa Winter och Emelie igen och förhoppningsvis så kan jag hänga med dit redan nästa helg igen! :D
Bjuder på lite bilder som jag tog på Winter i somras!
 
 

Ridning Nickie

Hejsan!
Igår så red jag lektion, första för terminen Wiihooooooooo :D
Jag hade förberedande Hoppning med Nickie och jag kan ju säga som så att varenda muskel i mig värkte nog!
Vi hade några övningar utan stigbyglar och jag som har så jobbigt med ryggen vid såna tillfällen njöt av att få ha Nickie som är som en fåtölj att sitta ner på i traven!
I Galoppen så försökte jag först att få ner henne i formen men efter mycket slit så kom Sara med förslaget att jag skulle ha huvudet så högt som möjligt istället jag satt med händerna högt och strävade efter en kort och lite studsig galopp, den hon ska ha när hon hoppar fast med lägre huvud då såklart! Det kändes jättekonstigt och man kände sig som en ivrig ponny-unge som skulle tävla tin första clear round med sin B-ponny xD

Men lektionen var väldigt givande och bra och jag taggar tisdagen som kommer då specialhoppningen börjar igen :D
Nedan kommer en lite halvkass bild på Nickie som jag tog igår och under den kommer några bilder från en av gångerna jag hoppade henne :)
 
 
snyggaste bilden ever!
 
 
 

Gårdagens stalldag

Hejsan!
Nu var det ett tag sen jag skrev och jag kommer skriva lite grann om när jag var nere hos Richie i ett senare inlägg.
 
Igår så åkte jag till stallet runt klockan 13 och kom hem vid lie efter 19.
Först så hjälpte jag till att ta in alla ridskolehästar, täckade av dem och borstade dem och efter det så skulle jag rida.
 
Depa: red först Depa i ridhuset, red på gramantyglen. Först så vart hon lite okoncentrerad då Sara longerade nNkita, Lisa och Bodil därinne, men efter den lila stunden det tog så vart hon jättefin, man ville aldrig sluta rida, fler sådana pass tack!
 
Labello:  Labello var inte lika rolig att rida, han och jag har faktiskt nästan aldrig kommit så bra överrens i ridningen, jag tycker han är en fin häst men han passar inte mig. Visst har jag haft ett par riktigt roliga och bra pass på honom men detta var inte ett av dem!
Han var jättetittig vid dörrarna och redan när man kommit halvägs ner till dem så ville han vända över för att slippa gå där och när jag verkligen försökte få honom att gå förbi så studsade han verkligen förbi. Men när han slappnade av lite när vi var på den övre volten. riktigt trevlig form tillslut och då travade och skrittade jag av honom.
 
Efter det så strosade jag runt lite i stallet och medans barnen red lektion så klippte jag Labello och Depas manar, det blev riktigt snyggt!

Ryktade även IVC, Ciccis unghäst, han var hur snäll och kelen som helst, han stog bara där helt lös i boxen och njöt.
Efter ett tag så kom Matilda och då kolade jag på när hon red Fritz och kollade lite påde andra som red och longerade . Det ger riktigt bra inspo till när Richie kommer hem ;)
 
Sen mockade jag och gav kraftfoder och innan jag åkte hem så hjälpte jag Sara att rykta First Ace "Ettan" hon var lite spänd och vile inte riktigt stå still och när jag skulle lägga på henne täcket ville hon absolut inte stå still, toka :)
 
det var min dag, härlig dag men jag sov gott sen, vaknade först vid tio idag :P
 
Bjuder lite bider på ett av mina första pass på Labello :)
 
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0