Oskar

Nu får ni en bild på Oskar hemma i hagen, hoppas kunna få med mig christoffer att fotografera på torsdag så ni kan få bilder från dressyren :) 

// Emelie

Fritz

I går red jag Fritz på hoppningen!
Det gick helt okej, vi hoppade först på volt och sen en linje med två svängar som var tvugna att bli rätt för att man skulle komma rätt på hindrena!

Efter ridningen så åkte jag hem och väntade spänt på att Oskar skulle komma hit. 
Han kom först vid halv nio på kvällen O.o
// Emelie

Depa

Igår fick jag äntligen rida Depa igen :D

Vi hade förberendande hoppning och jag tycker att det gick bra, dock hade jag usel koll på mina händer, var nog mest för att jag var nervös men Sara tappade nog tålamodet på mig där xD
Ber om ursäkt för att jag är en så hopplös elev ibland hehe :$
Jag vet att man inte fattar vad man ska göra men vi galopperade över bommar och sen de yttre var upphöjda bommar som vi galopperade över senare. 
Imorgon så ska jag rida Fritz, hoppas jag kan få med mig Christoffer så han kan fota! ;) 

// Emelie

Häst På Prov

Hejsan!

Ville bara skriva av mig lite. 
Jag trodde aldrig att jag, en ridskoleryttare med två skogsmullar skulle få chansen att låna en häst som jag tror kommer bli riktigt bra på tävlingsbanorna. 

Jag ska få hem ett Engelskt Fullblod på Lördag. 
Irish D'or (Oskar) 
är en valack, 12 år. 
Han hoppar 110 banor nu men han klarar nog mer som det ser ut på filmerna jag sett, han ser väldigt spänstig ut och hoppar stort. 
Har provat terräng, vilket jag skulle vara intresserad av att prova. 
Utbildad LB i dressyr. 
Har gått en del galopp men har nu blivit omskolad till en trevlig ridhäst. 

Men för att få hem honom så måste jag offra något, min fina Chesney. 
Chesney åker med Ida (Oskars Ägare) hem på söndag. 
Tack gode gud är det bara på prov, inget är alltså bestämt om ett byte. 
Men jag ska inte vara självisk nu, jag kommer sakna chesney men om det funkar, om så bara Helt "OK" med Oskar i början så kommer chesney få stanna upp på Stall 2 s om de vill ha honom och om han trivs. 

Jag förväntar mig inte att jag och Oskar kommer bli världens radar-ekipage under provtiden, men om jag bestämmer mig för att behålla honom så ska vi nog kunna komma ut på lite tävlingar nästa år!

// Emelie

Dressyr

Red Labello igår... IGEN. 
Men det gick riktigt bra, vi övade skänkelvikningar, lite öppnor och volter. 
Är jättenöjd med min insats, dock ville Labello tramsa lite extra igår, ena hörnet var sååå otäckt :P
Har inte så mycket att säga egentligen mer än att jag ser fram emot att kunna ta med Oskar på träningarna framöver!

// Emelie

påskhoppet

förlåt för seg uppdatering men datorn har inte sammarbetat!
i tisdags så var jag med i påskhoppet, 60 cm på Fritz!
Han kändes väldigt fin och framåt och tyckte ändå att jag lyckades aktivera honom fint även om vi vägrade två gånger på framhoppningen.
Men vi kom FELFRITT när det väl gällde, så vi fick en jättesöt ljuslila rosett och ett påskägg, jag som knappt äter godis, vilken glad pojkvän man får när han får godiset som jag inte vill ha ;)
Jag tror att Fritz är den hästen jag kommer rida nu istället för Depa, Sara sa att hon trodde det kunde vara ett "vinnande koncept" och det tror jag med, jag behöver en stadig häst just nu, och det är ju det minsta man kan säga att han är :)
Bilder kommer så snart jag har ett internet som tillåter mig att ladda upp bilder utan att det tar en timme!
// Emelie

Tävlingen

Gick inte superbra på tävlingen igår, men jag är nöjd eftersom jag bara ridit Fritz tre gånger innan :D
i 60 så fick vi ett riv och en vägran på sista hindret vilket var till stor del mitt fel, han är en häst som måste gå i ett lite friskare tempo för att kunna aktivera bakdelen optimalt (skulle inte rida honom samlat precis) med tanke på att han är en nordsvensk. Därför bestämde jag mig för att ta 60 cm igen istället för 70 för att jag skulle klara banan bättre.
Andra gången så var Fritz lite sur på mig men jag lät honom gå i sitt eget tempo lite, men efter 5e hindret så ville jag egentligen bryta då jag inte kände att han lyssnade alls men Eva-Lotta (domaren) bad mig fortsätta så jag gjorde det men fick två riv där med!
Det var inte det resultat jag hade väntat mig men jag är ändå nöjd, men nu taggar vi påskhoppet imorgon!
ska ta 60 cm då med, ska klara det felfritt med honom innan jag går vidare till 70!
men men skriver imorgon när jag kommit hem från tävlingen :D
// Emelie

Förberedelser inför tävling

Igår kväll så var jag i stallet och gjorde iordning inför tävlingen som är idag!
Man ska vara där mellan 18-20 men eftersom jag var i ullared hela dagen kom jag inte dit förrän vid typ 19.15, då var det inga kvar där eftersom alla var klara, men det var bara skönt för då kan man stå där i sadelkammaren och putsa ifred.
Jag smörjde sadeln och tränset, satte på ett vitt schabrak och bytte bett i tränset, han brukar ha ett vanligt tränsbett men ibland får man rida honom på ett kimblewick, själv har jag aldrig ens rört ett kimblewick bett, så när kedjan och allt satt på och allt skulle på rätt håll så tog det lite tid, skäms lite över att säga att det tog mig nästan 10 minuter att få det där bettet rätt!
men nu kan jag ju det till nästa gång! ;)
Jag struntade i att borsta eftersom de hade släckt i stallet och jag ville inte störa hästarna, så jag ska åka dit tidigare idag och göra det!
Måste ju även hinna fläta upp hans man så den inte är ivägen, vilken den har en tendens till att göra om man har ett spö i handen, det trasslar in sig i manen!
Men iaf, bilder kommer såklart att komma och även film, så ni kan vänta er uppdatering :)
// Emelie

Torsdagens ridning

I torsdags red jag Labello!
Vi övade mycket skänkelvikningar och vi hade fyra koner i mitten som vi skulle kunna rida rakt in i efter skänkelvikningen, göra en halvhalt och sedan göra en skänkelvikning åt andra hållet ut mot väggen igen!
Jag red in mina nya ridstövlar så min skänkel var väldigt flaxig, men då blev jag så mycket mer koncentrerad också, så det är ju ingen fara!
Vi hade Sara istället för Cicci (vet inte anledningen) men det var kul att rida dressyr för Sara med :D
// Emelie

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0