my love <3



pay & jump

hoppade ju en 50 runda med Richie idag. Det gick riktigt bra, mitt enda mål var att se hur han reagerar på musik och mycket folk och hästar överallt samt att komma runt banan utan några sidosprång.
Detta uppnådde vi med bravur, han hoppade fint även om jag inte var helt med jämt dock är det skönt med vårt ridhus att man får så bra plats även med min stora pålle.
dock tyckte han säkert att hindrena var löjligt låga för han klev över första hindret, och rev! men det spelar ingen roll för detta ser jag bara som träning, så stolt över min prins ♡♡

förberedande hoppning

hade ju träning med richan igår. han var så sjukt duktig och kämpade på trots att det var tungt underlag nu när de nyss bytt.
blev lite studs och svängar och galoppbommar.
provred en sadel med och den var väl OK men kändes inte som om jag fick rätt inverkan så nu ger jag upp, Lena får komma ut och prova ut en när hon har tid.
fick kommentaren att Richie är för långsam så nu blir det att öva mycket övergångar och tempoväxlingar så han blir lite kvickare men nu har han gått 3 dagar, 1 dressyr, 1 hoppspecial och en förberedande så nu idag blir det skrittas för hand, lördag lite lätt ridning, bara kolla så gas och broms funkar och på söndag vankas det pay & jump då ska vi hoppa en 50 runda :)
tog tyvärr inga bilder igår men ska ta idag :)

underbara älskade

igår var det hoppträning för Eva-Lotta med Richie. han kändes väldigt yster under tiden jag sadlade osv men så fort han kom in i ridhuset och fick se att det stog hinder framme då blev han så glad!! vi hoppade mycket lydnad och ett relaterat avstånd, de andra skulle ta bort och lägga till galoppsprång men jag som hoppade Richie hemma för första gången fick dispans att bara ta oss igenom på ett bra sätt och jag som vart så orolig för att han skulle stanna, titta eller gå åt sidan blev alldeles euforisk när min fina häst bara klockrent går hinder efter hinder och allt bara funkar, min häst är bäst!

idag är det förberedande hoppning och han ska ha röd outfit, bild kommer :)

Richie Berättar

Lite johanna grant- inspirerat här men tycker det verkade som ett bra sätt att beskriva första veckan för mig och Richie :) 
 
Lördag: Det var lustigt, jag fick stå inne i boxen heeela morgonen, de flesta av mina kompisar var ju ute, lyckostarna... Plötsligt kommer det en transport och ur bilen kliver det en tjej som går rätt fram till mig och ger mig morötter, henne gillar jag, hon har ju godis. Efter att ha gett mig morötter gick hon och Malin, min matte på Bokeslätt in i stallet och efter en stund kom de ut igen, jag fick på mig en sprillans ny, ganska snygg lädergrimma, inte så pjåkigt. helt plötsligt står det en himlans massa människor och kollar på oss, vissa kommer fram och klappar mig och säger hej då och att jag får ha det så bra, så långt ska jag väl inte? eller?? 
efter en stund leder de ut mig och vi går mot transporten, jag vill INTE gå in i den där trånga lådan, de envisas med att jag visst ska gå in så jag går väl in då, bara för att bevisa för dem att jag inte får plats, jag står så långgt in jag kommer och min rumpa sticker fortfarande ut, told you so!!
Men de lånade Malins transport så efter en stund så rullade vi mot mitt nya hem, här hos Emelie i Braås.
Vi kom fram, jag lastades ur och det var inga lustigheter, jag var redan hemma, ställde mig och åt i min nya box och ridlärarna på den nya klubben kom in och berömde mig, jag var söt och vacker och hade trevlig kropp, det visste jag ju dock redan, men alltid trevligt att höra.
Jag blev lämnad ensam och efter en stund kom min nya granne och hagkompis, Boromir in, en riktigt tjurig typ det där... han blir så arg på mig så fort det kommer mat in i bilden, annars är han helt OK, jag bryr mig inte så mycket om honom..
På kvällen så tyckte Emelie att jag skulle få röra lite på mig efter allt åkande och stående i box, så grimma och skydd åkte på och ut i ridhuset bar det, det var jättestort och två andra var redan där inne med sina människor. Jag brydde mig knappt, tills jag såg den enorma spegeln de har, det var en vääääldigt stilig häst på andra sidan måste jag ju säga!!
 
Söndag: ihopsläpp med min hagkompis Boromir idag, Emelie och Boromirs ägare byltade på oss alla skydd som finns tror jag, täckena åkte på och ut i hagen bar det med långpisk och allt, de trodde väl att vi skulle bråka, men saken är ju den att jag och Boromir kom riktigt bra överrens, han tyckte det var trevligt att få en kompis i sin egen storlek så vi nosade lite sen åt  vi vårt hö på varsitt håll. På kvällen så var det första ridpasset, skrittade och travade lite, riktigt trevlig människa den där Emelie, hon har då snappat upp allt Bettan har berättat så hon tar det i min takt, kräver inte för mycket för fort och låter mig trava och skritta av på egen hand. Dock hörde jag en och annan svordom över att min sadel låg i bakvikt och eftersom jag har en Kieffer så måste den skickas till tillverkaren i Tyskland för att värmas om, tydligen skulle det bli billigare att köpa en ny så det bestämdes fort att det skulle ske, så tror Emelie skulle åka in med min gamla redan nästa vecka för att få hjälp av sin mormors syster som tydligen jobbar med sadlar, kul med nya saker, förstår inte varför Emelie inte är lika glad?? efter det myste vi i min box med morötter och massa klappar, fick en godnattpuss på mulen så ville ju såklart ge tillbaka så jag la mitt huvud en liiiten stund i mattes armar, rörd blev hon allt! jag är ju en riktig charmör ;) 
 
Måndag: Dagen i sig var ganska händelselös, gick ut i hagen och gick in runt 15. Efter en stund kom matte och vi skrittade i en av paddockarna, det var hårt och fruset så vi skrittade som sagt bara, i hagen jämte står det två riktiga pajaser, en kraftigare fux och en ganska stor skimmel, de sprang runt som två galningar och bockade och ville att jag skulle hänga på, såna stolleprov, man kan ju vricka hovarna vettja, så jag tackade vänligt men bestämt nej och det var tydligen rätt val för jag fick en massa med beröm och fick höra att det var alldeles för långt att trilla, jag som är så liten? :O
 
Tisdag: Idag så blev jag riden i ridhuset i både skritt, trav och galopp. Fick på mig såna där tyglar som sitter fast i sadelgjorden, gramantyglar tror jag de kallas, de gav ett skönt stöd som jag fick under hela passet och de satt inte för hårt utan fanns bara precis märkbart, alldeles utmärkt! så passade på att visa lite skills med ett par förvända galopper på båge, fick en massa kramar och beröm och efter de bågarna så fick jag trava och skritta av, har lärt mig att om jag sköter mig riktigt bra så får jag sluta tidigare, så det ska jag allt utnyttja!
 
Onsdag: Idag så fick jag vilodag, det blev spabehandling istället, mina flätor gjordes om, mina strumpor blev tvättade, min svans utredd till minsta strå och jag fick en storstädning av box, hink och krubba, jag slabbar så mycket säger matte, men fattar hon inte att hösilage måste doppas i vatten för att smaka extra gott? Det kanske jag glömde säga, matte gör flätor på mig, hon borstar över all man jag har på en sida och det flätar hon sedan i hårda flätor så de ska sitta på samma sida, hon pratar om att jag ska bli friserad för att "se ut som folk". Hon kan se ut som folk... tycker det är rätt fräckt att säga att jag ser ut som ett troll, jag har lite långt hår bara, men det har ju hon med, men hon skulle säkert gå i taket om jag sa detsamma till henne!! men men, rätt mysigt är det ju allt ändå!
 
Torsdag: Idag blev det frisering, nu är min man bara en handsbredd lång och nästa vecka ska den tunnas ut så den ligger slätt och inte står rätt ut. Inte nog med min man, de ska klippa håret som är långt på kronranden, frisören tål inte sånt hår säger hon, men har inte människor också hår på sina tår?? :O 
I vilket fall, jag fick på mig gröna lindor och ett matchande schabrak till det, det vankades dressyrträning, helt plötsligt blir allt svart! strömavbrott på grund av den där Sven, vem är det ens? hur har han mage att bara släcka när jag står där i stallgången, uppbunden och lämnad till mitt öde, men det var JAG som fick bannor istället för att jag råkade stöta till matte i allt så hon tappade sin mobil-ficklampa så den for i golvet, sprack och hela skärmen blev grön. men matte kan inte vara arg på mig så länge, jag är ju så söt! Hon blev mest glad att jag var så lugn trots tumultet runt omkring!
 
Fredag: Blev riden sent på kvällen, klockan 21 närmare bestämt, vilken okristlig tid att rida! Men matte hade jobbat och varit på något kalas så det blev så sent, hon tog dressyrandet i egna händer eftersom det inte blev av under gårdagen.det blev lite skänkelvikningar och ställning/böjning men sen så var tydligen bara meningen att jag skulle gå i form ett par varv i båda galopperna för sen fick jag sluta och fick som vanligt en massa beröm, jag gillar det verkligen, Matte får mig att känna mig så duktig!
 
Lördag: idag var inte matte hos mig, hon hade skaffat barnvakt! Matte skulle köpa julklappar på Ullared, antagligen flera kassa med presenter till mig, det vägrar hon dock erkänna! Barnvakten, Kajsa, hon var inte så pjåkig hon heller, hon skrittade mig 30 minuter i ridhuset och fixade alla mina byttor och påsar, precis som matte brukar göra så jag blev väl omhändertagen!
 
Söndag: Idag så reds jag lite lätt i alla gångarter, kände ytterligare lite på den förvända galoppen och sen fick jag sluta, var positiv hela passet, för jag hörde talas om att det skulle vankas hoppträning för Jossan på Onsdag! Fick även nytt kraftfoder idag, det ska tydligen vara mycket bättre för mig. Vi hästar är som ni säkert vet grovtarmsjäsare, vilket innebär att vår grovtarm tar upp näring i det vi äter, det händer inte med det kraftet jag får nu, jag jobbar med tunntarmen, så inte mer än 20% av allt jag äter blir till något bra, resten blir bajs och slaggprodukter.. Nu har matte lagt en halv förmögenhet på nytt foder, en Müsli som luktar after eight och har tallbarr i sig, som ska tillgodose alla mina behov på bara 0.8 kg/ dag, låter otroligt, jag som äter så mycket annars! Sen så har hon ersatt det där söta bruna, betfor heter det med något som heter Irish Mash, ska vara någon gröt tydligen. Skillnaden är att denna inte innehåller en en tredjedel så mycket socker som betfor och jag behöver bara äta 0.8 kg var 3e dag eller 0.4 kg varje dag för att min mage ska hållas igång hela tiden! så nu har jag börjat med invänjning av det och när jag bara äter det ska typ en dietist hjälpa matte att se utifrån grovfoderanalysen hur mycket kraft jag behöver. Det känns bra att Emelie bryr sig så mycket om vad jag stoppar i mig och hur jag mår!
 
så till alla er där ute; Jag trivs som fisken i vattnet och mår som en kung, jag har en Matte som älskar mig runt månen och tillbaka tusenfallt, jag får kärlek och omtanke varje dag och jag älskar att bo här. Kommer smyga in och berätta hur det gick på hoppträningen på onsdag! hoppas matte lyckas knäppa något kort jag kan visa också, har fått så mycket fina saker!
 
men tills vi hörs igen, Hej då!
 
/ Richie

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0