träning från marken

Idag hade jag och Richie lite träning från marken.
Jag har påbörjat lydnadsträning med kommandon, det jag har nu är kom, halt och back.
Kom använder jag när vi står still och skall gå och då ska han gå med, vilket han gör riktigt bra om inget annat är intressantare, men det ska vi träna mer på.
Halt säger jag, vilket ni säkert räknat ut, när han ska stanna då säger jag först HALT och sedan stannar jag och då ska han stanna BAKOM mig inte gå förbi, han får max gå så långt att hans bog är vid mig.
Idag la vi också till back, då vänder jag mig emot honom och säger back och tar ett steg emot honom, då ska han backa tills jag säger att det är bra, detta lärde han sig ganska fort så idag backade han 15 steg utan att jag ens rörde honom, jag fick säga back efter varje steg men jag behövde inte röra honom, målet är ju att det ska räcka att jag säger det en gång, men det är ju första träningen så han fick en stooor guldstjärna idag :D
jag fick mig en puss med, en riktigt dregglig en ;)
 
 

Förlåt!

för kass uppdatering men jag ska uppdatera er lite idag jag lovar! :)



Tävlingar

 
Som det ser ut nu så kommer jag starta fyra tävlingar inom de närmaste månaderna.
tävling å tävling men pay & rides och klubbisar osv :)
Datum och sånt har jag helt glömt bort men skriver lite om vad för tävlingar och vilka klasser osv :)
 
Pay & Jump: Denna arrangeras av tävlingsryttarna och frivilliga för att komma igång inför tävlingssäsongen. Här tänkte jag hoppa 60 + 60cm, alltså två 60 cm rundor. Jag väljer att inte hoppa högre för att jag hänger inte med i hans språng så bra som jag önskar och då blir det svårt för både honom och mig i högre höjder. Så här kan vi fokusera på att få upp galoppen och hitta ett bra flyt, min plan med Richie är ändå att hoppa en höjd till den känns löjligt låg och sen gå vidare för att då och då gå ner ett eller två snäpp :)
 
Pay & Ride: arrangeras också av tävlingsryttarna för att komma igång. Här tänkte jag rida en LC:1, för det är den klassen som brukar vara på klubbtävlingarna, alltså slipper jag lära mig fler program ;)
Detta är för att kunna se ungefär vart vi hamnar procentuellt och för att märka vad vi behöver träna mer på.
 
Klubbhoppning: beroende på hur P&J'n går så går jag eventuellt upp och hoppar 60+70cm här, om det gått sämre så tar jag 60+60cm igen, samma fokus här, tempo, flyt och att han ska känna att det är lätt och kul och få honom att suga och leta hinder :)
 
Klubbdressyr: Då tar vi märke 1 samt LC:1 om jag känner att jag kan hålla koll på båda programmen, kan redan märke 1 nämligen :) Annars blir det LC:1 och då satsar vi såklart på att komma runt felfritt men hade även varit kul om man lyckades knipa en placering :)
 
Så ser det ut nu i feb/mars i alla fall och jag är så taggad till detta, för att se hur det går osv. Älskar att ha mål att jobba emot, så nu går vi all in och tar tillvara på vartenda pass blandat med lugna dagar och vilodagar i en bra kombo  :D
 
 

Duktig pålle

I helgen ska Richie få två FETA guldstjärnor, en för träningen igår och en för hans beteende idag.
 
Träningen för Katta var väldigt nyttig och bra för både honom och mig.
Vi värmde upp mycket med trav och galoppbommar.
Sedan började vi travhoppa, landa i galopp och rida på galoppbommar och sedan blev galoppbommarna en studsserie på tre hinder.
Vi hoppade mycket bågar, bytte/fattade galopp över en bom osv.
Hade denna träningen varit i somras hade vi inte fått många språng gjorda, men tack vare att jag jobbat på Richies självförtroende över små sockerbitshinder sedan han kom för två månader sedan så har han tuffat till sig lite så även om jag inte är med till 100% jämt så hoppar han och gör sitt bästa.
Sista banan var ganska lång och i slutet ser jag till min stora förskräckelse att Katta glömde sänka studsen till oss så det var typ 3ggr högre än vad den skulle vara, så där fick Richie ta i för kung och fosterland, jag tappade ena stigbygeln och fattade inte hur jag lyckades sitta kvar, men över kom vi hela och rena ;)
Jag slår vad om att jag var likblek i ansiktet men jag är så NÖJD över min fina häst, inte en väjning idag, han bara hoppade och var lite mer som att "visst du är inte helt med, men då får du banne i mig hålla i dig för nu hoppar jag" och det är det jag ville få fram, att han tar ett eget beslut att hoppa trots att jag inte är med helt eller tvekar lite.
Han var sååå trött efteråt, men skrittade av honom ordentligt och masserade triangelmyskler, ben, rygg och nacke med liniment och sen fick han äta mat, då var han nöjd igen :)
Idag var han jättetrött efter igår så blev lite travarbete, värmde upp honom mest i trav och galopp men sen blev det mycket övergångar, trav-skritt och skritt-galopp-skritt. Efter övergångarna så påbörjade jag att pränta in byten i hans tänk, red höger galopp, vände snett igenom, saktade av och fattade vänster direkt. Började med att rida kvar i höger för att se om han bytte av sig själv men det gjorde han inte så det ska påbörjas nu!
Efter att han gjort det ett par gånger i varje varv så fokuserade jag på att få honom så eftergiven att jag kunde släppa av lite på stödet från handen men han skulle ändå gå kvar i sin form, små små stunder så gjorde han faktiskt det och det är en bra bit på väg!
Efter ridpasset så ställde jag honom i mitten av ridhuset men all utrustning på och sa "stanna". Jag gick och mockade ridhuset, stängde en dörr som ryttarna innan glömt att stänga, släckte lamporna och öppnade portarna och han stod snällt kvar hela tiden och bara kollade på mig, men när jag sträckte ut handen och sa "kom nu Itzi, du ska ut till din kompis" så kollade han först på mig som för att säga "vad vill du att jag ska göra?" men efter ett par kallningar så kom han lunkande mot mig, så nu har vi påbörjat inkallning med :)
 
Han är så duktig och vi börjar verkligen komma på rätt spår nu! Jag är så taggad inför tävlingarna som ska vara snart!
Mer om det i nästa inlägg :)
 
Min största skatt.. <3
 
 

Han är det finaste jag har <3

 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0