Blåst och strunt!

Hejsan!
Idag var tanken att jag skulle ge Richie en riktig genomkörare på gummibandet inför morgondagens privatlektion. MEN det tyckte inte vädret.
Red i ridhuset på grund av att det ena sekunden kunde stå som spön i backen och i andra sekunden vara gassande sol.
Började skritta fram på lång tygel och bara se till att han gick fram, fram, fram!
Började efter ca 10 minuter rulla på i trav, samma sak där, framåtbjudning var prio 1!
Red lite serpentiner och åttor och han blev riktigt mjuk och fin men innan jag hann göra så mycket mer så började det blåsa så jag trodde nästan att ridhuset skulle lyfta och tyckte precis att jag hörde muller längre ifrån, så att slippa åskan jag trodde skulle komma så avslutade jag där och hoppade av.
 
Richie är så himla rolig att ha med i ridhuset. När jag kom in så ställde jag bara honom i mitten medans jag hämtade pallen och stängde dörrar och han stod så snällt. Samma sak efter passet så ställde jag honom i mitten, mockade, ställde tillbaka pallen och öppnade dörrarna och kallade sedan på honom, han kommer som en hund, mitt hjärta <3
 
Idag när jag skulle hämta honom så tror jag han blev glad att se mig, har ju inte varit i stallet sen lördags förmiddag!
Han kom galopperandes och mitt i allt så slog han världens bakut och tjöt haha!
Mitt mammahjärta blev alldeles varmt och ögonen fyllda med glädjetårar, det värmer så att ens häst blir så glad när man kommer! (Dock kunde jag inte låta bli att be honom att INTE göra sådana konststycken när jag satt på, då flyyyger jag!)
 
Han skötte sig i vilket fall riktigt bra idag så jag tror det kommer bli riktigt bra på privatträningen imorgon, fokus är HALVHALTER! och att prova ut ett nytt bett.
 
 

hovis

imorgon kommer hovis och skor Richan, igår fick jag gå in efter ca 15 minuter av lektionen för han var så öm i bakhovarna.
tråkigt att det slitit så mycket som det gjort att rida i gruspaddockarna.
Men nu får han skor runt om så nu blir det säkert bra :) fram tills dess får han lite ofrivilligt stillastående :)

lila grimma, uteritt och slitna hovar...

Ja jag säger då det, galenskaperna tar aldrig slut haha!
Igår så skulle Richie få prova sin nya grimma, en babylila med en massa ludd ;)
Det första han gjorde var att köra upp huvudet och kolla på mig som för att säga: "aldrig att du får på mig det där, det är ju en tjejfärg!" Efter många om och men så fick jag på honom den och han såg ut att skämmas lite men efter lite gullande så tyckte han nog själv att han var världens sötaste i den, då vart han glad igen! :)
 
Idag så red jag och Evelina ut, båda två på Richie och skrittade ut skogatorpsrundan, Richie trivdes jättebra och bara mös medan jag och Evelina satt där och snackade lite skit MEN jag tror minsann att vi stötte på vår första älg..
Vid ett stycke i skogen ganska nära hem så blev richie flera decimeter högre, spänd som en fiolsträng och kollade omkring sig hej vilt! (haha vilt, på tal om älg, låg kvällshumor) jag hörde något knakande och något dovt brölande så jag bara satt där och hoppades att vi inte skulle stöta på den! Det gjorde vi inte och färden fortsatte lugnt hem.
 
Dock så måste jag börja sko honom bak. Jag skulle rida igenom honom lite i paddocken idag efter uteritten och i galoppen kändes han trippig som en hetsig b-ponny, jag hoppade av och kollade hans hovar, vad jag inte lagt märke till tidigare när jag kratsat hovarna var att han slitit något så in i norden på sina bakhovar så min slutsats var att eftersom han inte kom till ro i galoppen så måste han varit öm när vi kom  in på gruset.  Så ringde mig hovslagare på en lördag, dum som jag är) och inser att det är dumt och lägger på, dock så ringer han upp och jag frågade när han kunde komma tidigast. Så på onsdag klockan 13.30 så kommer hovis och skor Richie runt om,
Hans hovar har växt som ogräs så lika bra att byta fram med även om det är 4 veckor kvar egentligen, det får bli lite lyx den här gången eftersom jag inte vill ha en skoning och sen en ny för de andra efter 4 veckor :)
 
Nu kommer snart min kompis hit och imorgon är det stalltjänst. Imorgon får Richie ridas lite lätt i ridhuset så jag får se om han ömmar där inne med för gör han det får han ofrivillig helvila fram till på torsdag.
 
Go Kväll!
 
 

Två lyckade hoppträningar avklarade

Igår och idag har det varit hoppträning på schemat för mig och Richie.
Båda träningarna har gått så sjukt bra!
Han har utvecklats så himla mycket, hans bärighet har verkligen blivit så mycket bättre efter all denna dressyr vi ha tragglat!
Han har bara väjt undan en enda gång dessa två träningarna och det tar jag på mig, vi kom liksom lite på bredsida ur en ganska tight sväng och jag hann inte räta upp honom!
Men annars så har han skött sig super, lyssnat, väntat och verkligen gjort allting bra!
Så två FETA guldstjärnor till honom som Nellie Berntsson brukar skriva ;)
 
Det roligaste är ju att han börjat byta galopp själv nu utan att jag behöver sakta av emellan, jag behöver bara driva genom svängarna och stötta upp honom, 3 gånger av 5 så byter han nu!
Är så stolt över min bebis!
 
Imorgon blir det att skritta ut eller bara gå på en promenix, vi får se om vi får sällskap, isåfall rider jag annars går jag en runda själv :)
 
Hoppningen har känts jättebra, jag har börjat se mer avstånd och kan utefter det besluta om jag ska ligga kvar i samma galopp eller rätta framåt/trycka av tidigare. Jag och min ridlärare är överrens om att så länge han inte har tillräckligt med pondus själv så är det ingen mening att rätta honom bakåt då får det hellre gå fort och bli lite stora språng ibland. Med hjälp av stiglädret jag har runt halsen nu för tiden så kan jag hänga med och bara hålla i mig!
 
Nähe nu ska jag ta och käka lite och sen slänga mig in i duschen :)
Go kväll!
 
 

Jag kan inte se mig mätt på min vackra häst <3

fotograf: Jonas Sandell Von Boisman
På vissa av bilderna: Pierre Davidsson (följ och gilla hans sida på facebook, att vända motgång till framgång)



 
 

 
 
 
 

Lugna veckor, schema

 
Nu har Richie två relativt lugna veckor framför sig.
Jag har bestämt mig för att han får gå träningarna för att hålla igång eftersom han är så jäkla fin just nu men de andra dagarna blir lugna och goa :)
 
Denna veckan:
Måndag: Vila
Tisdag: Skogatorpsrundan
Onsdag: Hoppträning för Jossan
Torsdag: Markarbete/förberedande hoppning för Sara
Fredag: Uteritt med Helene eller ensam, antagligen skogatorp igen
Lördag: Vila
Söndag: vila/uteritt
 
Nästa vecka:
Måndag: Dressyrträning för Cicci
Tisdag: Vila/uteritt i skritt
Onsdag: Vila/uteritt (det jag inte gör på tisdagen)
Torsdag: Dressyrträning för Cicci
Fredag: Uteritt
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt
 
 
Så ser det ut denna veckan, öser regnet ner eller om det kommer ännu en omgång snö så får han extra vila om det ligger uteritt på schemat den dagen :)
Nu ska jag ta och kolla bilderna jag fick av Pierre idag :)
 
 

Uteritt

Idag så gav jag mig ut på egen hand i skogen, jag brukar inte gilla att rida ut själv.
Dels är det ju alltid roligare att vara två och sen så är det ju bra ifall att det skulle hända något!
Men med Richie kan man ju vara helt lugn så jag sadlade och gav mig av och red skogatorpsrundan, det är en runda som tar ca 1 timme att rida och man rider lite trav och galopp.
Hela rundan var han pigg och glad, tittade nyfiket omkring sig men var inte tittig, det är ju inte mycket som skrämmer den herren :)
 
Vi invigde även det nyaste schabraket i vår samling, ett blått med gult kantband och tre gula kronor, det gillas skarpt!
Efter uteritten ryktade jag av honom och sen hade jag stalltjänsten vilket går rätt fort eftersom jag har lyxen att ha min snälla mormor till hjälp som väger höpåsarna och sopar, det är ju det tråkigaste som finns ;)
 
Nu ska jag ta tiden och skriva upp lite schema för Richie två "lugna" veckor :)
 
 
Kan ej se mig mätt på den här bilden alltså!
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0