Lördagens stallrundor

I Lördags blev det tre olika stall för min del!

Braås Ridklubb

Min lillasyster fick låna söta lilla Nikita och rida på, hon ahde blivit lovad det en gång tidigare så nu blev det av :) 
Dock så skulle de salta ridhuset så vi tog med Nikita ut i skogen och red en stund ute i skogen. 
Melanie tyckte det var sååå roligt, hon älskade det, hon älskade Nikita och tyckte att det var hennes drömponny. 
Helt lyrisk av glädje satt hon och skrittade på henne och på en bit på vägen där det hade smält bort helt fick hon trava lite, hela ungen skakade av skratt, hon tyckte det var jättekul och det var ju annorluna med så små små steg jämfört med vad vår Zinta har :) 
Efter det så gjorde vi iordning Nikita och släppte ut henne i hagen samt hjälpte Sara att utfodra småhästarna i Nikitas hage, sen la vi schabraket i tvätten och åkte till nästa station, järnhandeln.
 
 
Är inte Nikita Gudomligt söt? :D
 
Löpanäs
 

Efter Braås så var det dags för mig att möta upp Emelie vid Järnhandeln så skulle vi åka till Winter. Denna dagen var det jag som skulle rida, det var lite smått nervöst i början men i slutet gick det super!
Skrittade bara eftersom jag inte känner honom i ridningen, har endast skrittat honom en gång innan och det var innan han åkte iväg till inridaren för en period till. Han var extremt känslig och det gillade jag, dock är det ju alltid så att man inte gärna vill ta i unghästar, det känns som om de är gjorda av porslin men det gick riktigt bra och stundvis så sökte han sig ner i en jättefin och trevlig form och böjde sig även stundvis fint för min skänkel. Först skrittade jag i linan men sista mintrarna skrittade jag runt honom utan någon lina. 
Dock hade jag alldeles för korta ben för Emelies stigläder, vi fick snurra två varv och sätta det i sista hålet, haha korta ben hejhej! 
 
 
En bild som jag tog på Winter i somras. 
 
Mästreda
 

På kvällen var jag såklart hos min pärla. Jag tänker vara där så ofta jag bara kan nu, hon är ju gammal och har börjat bli riktigt dålig i sina bakben, något som går fort när de blir äldre, hon är ju trots allt 29 år gammal. Vi borstade och min lillasyster flätade lite och hon ville att jag skulle knoppa henne så då gjorde jag ett par knoppar i manen på henne, hon blev så fin min fina. 
Usch hemska tanke att hon kanske inte ens lever till sin födelsedag, jag som planerat en såå fin och stor tårta till henne... <3
 

Torsdagens dressyr

Red Labello i torsdags, har blivit att jag rider honom nu och vi kommer riktigt bra överrens faktiskt!
Vi red utan stigbyglar och det var mycket skänkelvikningar och i slutet så gjorde vi öppnor i galopp längs långsidorna och det gick sååå bra, är så nöjd med att det går så bra med Labello nu, det ger ju mig ännu ett alternativ till lektionerna osv, dock gillar jag fortfarande inte att hoppa honom, där är Nickie min stjärna :) 

Såhär ser förresten tävlingarna ut den närmaste tiden: 
 
24e Mars, Dressyr, dressyrprogrammet för ryttarmärke 2  - Labello
29e Mars, Dressyr, Dressyrprogrammet för ryttarmärke 2 - Figornio LH (programridning på stall Lilla Heda) 
14e April, Hoppning, LD 90 cm - Nickie
 
Är så taggad, allt går så bra nu ^^ 
 
 
 
 

Sjukgymnasten

Var ju hos sjukgymnasten med min rygg och han sa följande: 

* Eftersom Depa klev mig i svanken så har ju antagligen en av mina diskar i ryggen skjutits fram och in i någon slags spricka (därför kan jag inte luta mig framåt utan att det gör ont).
* jag har fått bristningar och ärrvävnad  på ligament, senor, leder och muskler vilket leder till stelheten, försämrade rörligheten samt de obehagliga bränningarna jag får när jag stretchar ut ryggen samt får slag där.
* Mitt nervsystem har blivit trasat på något sätt där jag blev trampad vilket leder till att jag vissa dagar knappt kan gå, komma ur sängen eller ens klä på mig byxor och strumpor vissa dagar.
 
Jag ska börja med att försöka skjuta tillbaka disken genom att göra framåtböj 3 ggr/dag och försöka komma längre och längre ner, på så sätt kan jag skjuta tillbaka disken på något sånär bra plats.
Jag kommer antagligen alltid att ha ont eftersom mina nerver har blivit skadade. 
Det enda jag kan göra är att försöka röra på mig så att jag inte blir så stel och försöka röra mig även för att slippa ha fullt så ont, dock så krävs det ett träningsprogram som jag och sjukgymnasten ska komma överrens om om ca två veckor så vi får se hur det blir i framtiden. 
Dock tänker jag fortsätta rida såklart, för det är några av de få gånger som jag inte tänker på min smärta, jag hoppar banor på 80 cm med en rygg som skriker DÖDA MIIIIG fast när jag rider så försvinner allting, smärtan försvinner, alla tankar försvinner, det är bara jag och hästen, så ridningen är bra för mig, hästryggen är som en fristad <3
 

Gårdagens hoppträning

Red en superbra lektion igår!
Nickie gick perfekt, bra bjudning, bra humör, härlig Nickie helt enkelt!!!
Jag var så taggad och allting bara flöt på!!
VI hoppade en bana med fyra hinder och med en sträcka man hade på sig att byta galopp inför nästa linje (man skulle byta varv) 
Fick hoppa lite högre och det kändes superbra, vill bara att hindrena ska bli högre och högre nuuu :D
 
Älskade Nickie, hon har varit min klippa <3
 

Gårdagens tävling 80 cm

Som rubriken säger så tävlade ju jag och Nickie igår!
Var inte nervös förrän precis innan jag skulle upp på hästen faktiskt, var förvånansvärt lugn hela tiden. 
OCh nervositeten försvann efter att jag ridit fram en stund, var lite nervös när jag hoppade fram på oxern men sen bara släppte allt!

Mellan hinder 1 & 2  så kändes hennes galopp jättekonstig, tror jag fick någon slags korsgaloppshistoria men jag kände att jag aldrig skulle hinna byta galopp och sätta bra tryck i den så jag tänkte att det fick bära eller brista och det BAR!!!
Sen flöt banan på skitbra,kom lite nära på 5an men det låg kvar, det enda var att hon hoppade av jättestort på hinder nummer 7, det sista hindret och jag tänkte direkt att satan nu river vi, men Nickie var inte ens i och vi gjorde en felfri runda som ledde till en fin liten rosett :D
 
Och det bästa av allt var att allt kändes så RÄTT, jag kände att höjden var ingenting och Nickie var på sitt allra bästa humör!!
Nästa tävling är i mitten av april och då ska vi starta vår första LD, 90 cm :D
Är så taggad, vi ska redan på tisdag börja känna lite på 90 cm hinder på träningen, feels good!
Tycker mer och mer att det äår himla synd att Nickie inte är liiite stlrre och liiiite yngre och roligare att rida dressyr på samt tillsalu, då hade hon varit miiiin (det hade richie med varit moahaha!!) hade vart en perfekt duo, Nickie o Richie :D
 

Richie Rich

Nu var det längesedan jag uppdaterade er om hur det går med mitt sparande och jag kan säga som så att det går verkligen framåt med stormsteg:

36.700 Kr
 

Det är vad jag fått ihop, så nästa månad hamnar jag ungefär på 40-strecket :D
Är så glad att det börjar ta fart nu och jag är så spänd och förväntansfull på att få ha honom hos mig, vi ska ha så kul han och jag <3
 

Aktivitetskväll med vinkväll som följd!

I går hade vi aktivitetskväll i stallet och vo gjorde en rolig och annorlunda grej. 
Vi var två och två på hästarna och man skulle rida en bana på tid sen så skulle man lägga ihop tiderna och så vann det snabbaste laget. 
 
Jag och Anna-Lena red Fritz, Annelie och Jenny red Granat, Lovisa och Elin red Mirco och Linda och Rasmus red Depa. 
Det roliga var att jag och Anna-lena kom på en riktigt bra genväg som sparade oss en del värdefulla sekunder!!
Dock kunde inte jag ta den då det var en ganska snäv sväng, Fritz var taggad och stark och jag är klen och så flöt han ut för mig så jag hade inte en chans så jag fick ta den längre vägen runt ett hinder, attans bananer. trots det så kom vårt team TVÅA :D
Granat vann med 12 sekunder, orättvist att de fick en så förbannat snabb och smidig häst jämfört med oss andra xD
Sen säger jag inte att de andra är osmidiga för det är de verkligen inte, långt ifrån MEN Granat är extrem xD
 
Efter det så gjorde vi snabbt alla stallsysslor och åkte hem till Anna-Lena där vi fräschade upp oss för att sedan äta en god middag med trevliga samtal. Sen satt vi och kollade på kort från ridklubben som var jättegamla, när Labello var mörk, Depa var bebis och Cefyr ägdes av uppfödaren, jätteroligt att se!
Blev många goda skratt och en trevlig kväll, så värt!!
Önskar att jag hade ett par bilder från båda sakerna från kvällen men tyvärr har jag inga :/ 
 
 

Dressyr med Labello

I torsdags var det dressyr på Labello som stog på schemat. 
Gick inte lika bra som sist men mycket av det berodde nog på att min rygg gjorde väldigt väldigt ont. Men jag är överlag väldigt nöjd och jag har nu bestämt att jag ska ställa upp med Labello i klubbdressyren som kommer äga rum den 24e mars, så i mars blir det alltså två tävlingar inplanerade :D
Det värsta är att jag är så sjukt dålig på att knoppa O.o 
 
Men men det kommer säkert gå bra, bara jag kommer ihåg programmet!
Kommer aldrig glömma när jag gick på Ingelsta naturbruksgymnasium, jag hade fått äran att tävla en frieserhäst vid namn Geischa i dressyren och jag kunde programmet dagen innan. När jag vaknade på morgonen så hade programmet helt plötslit bara försvunnit ut ur huvudet på mig vilket ledde till att jag ringde ner till stallarna och sjukanmälde mig, tråkigt men sant!
 
 

Tisdagens hoppning med Nickie

i tisdags gick det sjukt bra under hoppningen. Vi hoppade en bana med tre hinder på en volt varav ett hinder också ingick i en series tillsammans med 2 andra hinder.
Det högsta hindret var kanske 85-90 cm men vi visste inte säkert. Men allt gick så förbaskat bra så jag är riktigt taggad inför tävlingen nästa helg!!
funkar det bra på tävlingen så satsar jag på 90 nästa klubbtävling och förhoppningsvis även LD-klassen :D
 
Kommer bli en del inlägg i rad här nu efterso jag har en del bloggning att ta igen ;)      
 
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0