Bara jag som kan känna att...

En del människor verkligen gör allt för att jäklas?
 
Jag nämner inga namn eller så men så här var det:
Jag ska vara med i ridklubbens duellhoppning och meningen var att jag skulle rida Nickie eller Depa, perfekt tänkte jag båda är snabba och vändbara!
Gått och taggat detta i över en vecka nu men nu får jag meddelande på facebook från ev dem som anordnar att ******** sagt att jag ska rida duellhoppningen med FRITZ!!!! FRITZ!?!?! seriöst?
 
Jag har INGA fördomar eller annat om nordsvenskar, för jag vet att Fritz är duktig MEN han är ju faktiskt en nordsvensk, och enligt mig lika vändbar som ett kassaskåp, och jag överdriver inte, jag tycker att han är sjukt jobbig att styra runt en bana i vanliga fall, tänk då när man ska vara snabbast runt och man bara har halva ridhuset på sig?
nej vet du vad det känns verkligen som om gudarna är emot mig, det hade ju  varit kul att ge lilla snabba Granat och de andra EN UTMANING åtminstone!!

Sen har inte detta med att göra att jag inte gillar Fritz, han har varit min klippa efter min och Depas dip men han är inte hästen jag vill hitta på såna här saker med, det är såna här saker jag vill göra med Depa eller Nickie!
 
Aja får väl helt enkelt försöka tagga till lite ändå och försöka komma över känslan av att någon verkligen inte vill se mig på någon annan än Fritz......
 

Hur mycket har jag nu sparat ihop?

Kommer ni ihåg att jag skrev förra månaden att jag hade sparat ihop en hel del till Richie? :) 
Nu är det såklart ännu mer och nu släpper jag det jag har fått ihop: 
 
22 500 kronor 
 

Är väldigt nöjd med mig själv att jag trots väldigt mycket räkningar osv har lyckats lägga undan så mycket!
nu har jag lite pengar kvar från lönen som ska gå till julklappar men det får jag ta lite från studiebidraget också, men nästa månad är det inget utom mobilräkningen jag ska betala, då kommer det läggas till ännu mer! :D
kanske hamnar jag lver 30 000- strecket? :) 

Hööks!

I Lördags var jag på hööks för att köpa något för mitt presentkort på 1000 :- som jag fick i 19-års present!
Det blev ett par nya ridstövlar med foder i, alltså inga termoridstövlar utan vanliga fast med foder. 
Det blev även en marinblå väst med gulddetaljer från JH kollektionen!
fick lägga till 100 kr men det var det verkligen värt!
Ville gärna köpt en av deras tröjor med, den bruna men jag fick hindra mig själv, det är snart jul, måste tänka på att jag ska ha pengar till det sen ska jag även lägga undan pengar till richie, ni ska snart få vet ahur mycket jag har ;) 
 
 

Hoppträning Depa

igår var en väldigt lärorik lektion!
vi hoppade snett på hinder, hindrena stog rakt och vi hoppade dem på diagonalen så de blev snea.
VI hoppade jättelåga hinder bara för att vi skulle öva på vägarna och att vi skulle öva på att kolla in  i nästa vägg och inte på hindrena, jag märkte det att kollar man på hindren så blir det inte bra alls, man tänker alldeles för mycket, men när hindrena blir 70 och uppåt känns det som om jag måste kolla xD

Banan sedan gick iaf jättebra och det kändes som om hindrena skulle kunna höjas hur mycket som helst, jag fick en fin och bra galopp, kom lite nära på något hinder men vi kom över ändå, det var ju inte så högt! 
hon lyssnade fint och bytte galopp smidigt och bra, älskar verkligen den hästen!! 

fredagsaktivitet och teori med barnen

i fredags så hade jag teori med fyra små grupper med barn för första gången, det var ganska kul, dock hade en av grupperna väldigt svårt att lyssna och de tramsade och flamsade, asjobbigt!
 
på kvällen sedan så skulle jag rida Depa på aktiviteten, men helt plötsligt så skulle jag rida Fritz, mina  händer som fortfarande värkte fick mig att vilja hoppa över ridlektionen!
jag jobbar inte gratis i flera timmar för att sitta och ha ont i händerna liksom så :P
men till sist så blev det att jag fick rida Depa ändå.
 
Vi red kaprilli för Stines och jag kan ju säga att hon var ju kanske inte min typ av ridlärare. vi hade helt olika åsikter om hur jag skulle rida, vi skulle rida banan i arbetstrav nedsittning = skumpigt på Depa. Så jag red lätt en stund för hon såsade ihop totalt, nej då var ju inte det okej, och sen blev det ju att Depa såsade ihop igen då var inte det okej -.-
 
aja strunt samma :)
nu är det långt kvar till nästa aktivitetskväll :)

torsdagens lektion

i torsdags så hade vi dressyr och jag red Fritz.
var ganska taggad att rida fritzen igen efter ett litet uppehåll men mina händer var inte lika lyckliga efter lektionen.
Fritz satte verkligen alla muskler han hade EMOT mig och ville inte alls som jag ville, och det hjälper ju inte att han är så tung och stor att rida ihop, mina ben orkar inte alltid hela vägen fram och då blir han bara längre och längre och till sist så går det inte längre utan det blir avsaktning till slängtrav!

aja, det blir bättre nästa gång förhoppningsvis!
Fritz är ju inte min typ av häst egentligen ;)
 

Hoppning med Depa

Igår var det hoppträning på schemat!
Vi hoppade en linje med fyra hinder (1 galoppsprång, 2 galoppsprång,1 galoppsprång)
 
allting gick verkligen super, hon var framåt för skänkeln och lyssnade fint bakåt hela lektionen. Hon hade precis det tempot jag ville, dock störs jag av hennes otroligt stela vänstersida, hon är bedrövlig att ställa åtminstone i skritten, minns inte att hon var sån sist jag red henne (innan avramlingen) men men. 
 
i slutet så hoppade vi linjen när det näst sista hindret var ca 80 cm och det sista kanske 70-75 och det gick superbra, kan inte beskriva hur mitt bra självförtroende jag har just nu!
Ridningen går så jäkla bra och jag är så inspirerad att förbättra och lära mig mer!!

På torsdag så ska vi ha dressyr har jag tur får jag Depa då med :) 
och på fredag är det AKTIVITETSFREDAG :D
Det har man två gånger per termin med alla som rider i sin grupp och en annan grupp, de två gånger jag varit med har vi hoppat och då fick jag rida fina Cefyr, min ridlärares förra häst, jag hjälpte till med honom ibland. 
sist red de ut men då hade jag andra planer så nu får vi se vad som hände på fredag! :D

clinic med peter eriksson

igår var jag på clinic på bpk!
det var en väldigt intressant genomgång med mycket inspirerande övningar osv!
första gruppen var ponnyer, bland annat BPKs egen Granat :D
Han skötte sig jättefint!
 
andra gruppen var unghästar och tredje gruppen var lite mer rutinerade hästar som gick 130 klasser!
 
efter att clinicen var slut så var det öppen träning där bland annat min ridlärare Sara var med på sin häst Ettan!
 
När jag väl får hem Richie ska jag lätt ta chansen att träna för Peter om jag får chansen!
 
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0