Richies vecka

Hejsan allihopa!
Denna veckan fick Richie äntligen börja träna igen!
Han har ju vaccinerats mot stelkramp och influensa alltså fick han inte träna (svettas) han fick endast ridas i skritt och trav ca 20 minuter så länge han inte blev dålig :)
Men denna veckan startade lite lugnt men ändå intensivt.
 
Måndag: Vila
Tisdag: "dressyr" barbacka, övade lite på att flytta in framdelen på volten i en sidvärtsrörelse och den satt super i båda varven, efter det fick han skritta av.
Onsdag: Idag fick han börja träna på riktigt och det blev en hoppträning ute på stora utebanan, tog det lugnt och hoppade bara små kryss och pyttesmå räcken och kryssoxrar. Skulle travhoppa de flesta men han vart så glad att få hoppa igen (vi har inte hoppat på över 5 veckor) så han laddade ordentligt och då lär jag honom galoppera eftersom han så prompt ville, men då var villkoret att då skulle han banne mig hoppa också!
Han backade av rejält när han insåg att räcket var vitt med gula och svarta ränder men då tillrättavisade jag honom framåt med hjälp av ett "ÖJJ" och då hoppade han ett stooooort språng över. När jag tränar honom brukar jag sällan rappa till med spöet då han bara blir stressad, jag gör det bara när han nonchalerar mina hjälper osv, han lyssnar mycket bättre på rösten och han fattar på direkten att han gör något fel när just mitt "ÖJJ" kommer hihi!
Han fick även känna på att hoppa 3-kombination idag och det tyckte han var skoj!
Torsdag: Dressyrträning barbacka. Vi övade på kadriljen vi i ridgruppen skall ställa upp med på maskeradkadriljen. Vi fick till ett riktigt bra flyt sista rundan dock så tror jag personligen att vi kommer behöva se över ordningen lite för jag vart längst bak först och jag fick i princip hela tiden sakta av till skritt osv för att de längst bak knappt hade styrfart ;P Han gick riktigt fint och jag känner att jag verkligen kommer åt honom bättre barbacka vilket också är nyttigt för min balans, så nu kommer jag att lägga in något pass då och då när det passar och rida barbacka :) <
 
Fredag: Idag vart det tempoträning som stod på schemat! Vi var uppe på stora ridbanan och övade på olika tempon som man kan komma att stöta på i hoppningen. tempoträning är till för att man ska lära sig hur fort man måste rida för att tillryggalägga en viss sträcka på en minut. Rider man då i tex 230meters-tempo så kan du rida långsamt för då har du en minut på dig att rida 230 m men om man rider i 430meters-tempo så får du rida på ordentligt för då ska du tillryggalägga närmare en halv km på en minut! Det var en mycket nyttig träning och det gick helt okej, jag tycker jag hade rätt så bra koll på tiden men ibland red jag lite för långsamt och ibland lite för snabbt :)
Sista rundan skulle vi rida i ett 425meters-tempo om jag inte minns helt fel och då skulle det gå FORT!
Jag gick in lite safe först då jag tappade stigbygeln mitt i allt men till sist fick jag den igen och då köttade vi på. Richie tyckte at det var så himla roligt så sista långsidan sket jag totalt i tiden och lät honom gasa allt han kunde och DÄÄÄR fick jag mig en åktur som hette duga, bytta galopper, skutt och ännu mer bytta galopper och en sväng som knappt gick att göra bjöd min tokstolle på, men det är ju roligt att han uppskattar träningen :D

Lördag: Idag vilar han och bara lever livet.
Söndag: Uteritt med en från stallet precis jämte klubben :)
 
Hoppas nu att han fortsätter gå såhär bra för nu är det snart bara fyra veckor kvar tills lägrena börjar :D
Trots att han stått i princip hela veckan innan tisdagen så är han i sjukt bra form, börjar bli lätttare och lättare och rida ihop och vi har verkligen kommit ett steg längre i vår utveckling!
Om två veckor väntar programridning, då ska vi rida LB:2 och i höst, i september så ska vi debutera vår första lokala dressyrtävling, också en LB:2 så nu får vi hoppas att inget oförusett inträffar för Richie är i toppform och jag är motiverad till MAX!! :D
 
 
Min bästa vän, min själsfrände och min anledning att gå upp på morgonen, mitt hjärta, du gör mig hel <3
 

Lite lågt

Hejsan!
Det har varit lite låg uppdatering här på senaste tiden men här kommer lite snabb sammanfattning om hur det går för Richie nu :)

* Richie har haft besök av tandläkaren då han inte varit sig själv i ridningen vilket visade sig vara ett bra beslut då han hade massor av vassa kanter och strunt som hade krabbat för honom, så nu är han fin i munnen :)
* Den 27e April fotograferades han för tidningen Allers och han kommer dyka upp i tidningen i Juni, så ni som vill ha ett exemplar, håll utkik i Juni :)

* Nu den 10e maj, dvs på lördag så kommer han att leda Växjös prideparad som går över storgatan i Växjö, han kommer att gå längst fram i paraden och jag tror att det kommer gå superbra, har dock bestämt mig för att vara på den säkra sidan och köpa luva och bomull för att stänga ute det värsta ljudet.
 
Det är väl ungefär det som händer just nu, min motivation till bloggandet har legat lågt för att min motivation överlag varit låg.
Jag känner bland annat att jag kommit ifrån hoppningen lite, jag håller mig hellre på marken så att säga och jag hoppa att träningslägret vecka 27 kommer att ändra på det, så just nu hoppas han bara ca 2 ggr i månaden men borde vara lite mer, känns jättedumt att jag har kommit ifrån det jag köpte Richie för men jag har kommit längre i dressyren i och med det, nu har jag dock haft låg motivation till ridning alls med tanke på Richies mun och igår på träningen så ville jag bara hoppa av men jag kämpade på, var tvärförbannad på mig själv för min svinigt dåliga insats MEN Richie gjorde bra ifrån sig, jag tror han behöver tid på sig att förstå att hans mun inte är ett problem längre :)
Hatar när man blir så arg på sig själv GAAAH men idag gick det lite bättre..
Luddigt inlägg nu men tills nästa uppdatering bjuder jag på ett porträtt av min underbart vackra häst <3
 
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0