Många överraskningar idag!

Ni som känner mig kommer aldrig att tro era öron!
JAG som tidigare avskytt dressyr, bara ridit det för att kunna hoppa och suckat över varenda skänkelvikning , öppna eller bak/framdelsvändning jag behövt göra har ju, som ni sett, satt upp stora mål för dressyren!
OCH jag slår på stort, för gissa vad jag har gjort idag??
*trumvirvel* DRDRDRDRDRDRDRDRDRDRDRDRD
JAG har bokat tid för att prova ut en DRESSYRSADEL!!
 
Tänk att rätt häst kan få en att vända så tvärt? det är som dag och natt?!?!
Ingen som känner mig trodde nog att de skulle få se mig i en dressyrsadel frivilligt ;)
MEN om ett par veckor har jag förhoppningsvis en, vart jag ska göra av den är en annan fråga, har ju redan en i skåpet xD
 
Men men det löser sig, och en bra sak för mig, shopaholic som jag är, så är det ännu ett skäl för mig att utöka min lind och schabraksamling ;)
 
och här kommer bilden ni väntat på, den finaste bilden som någonsin tagits typ!
Jag och Richie från tävlingen igår!
 
Fotograf: Jenny Joelsson
 
 

Nya mål för dressyren kortsiktiga och drömmålet

Nu har jag som sagt satt upp lite nya mål i dressyren då vi uppnått de mål vi hade för 2014!
Det är bara mars och jag trodde aldrig att vi skulle komma upp till målen så snabbt!
Såhär löd målen för 2014:
 

Dressyr:
* starta en klubbdressyr under vårterminen.
* Starta en riktig dressyrtävling på hemmaplan under höstterminen.
* Få Richie mer bärig och utveckla formen så att han blir eftergiven och börjar söka sig ner till en bra form mer naturligt.
* Sist men absolut inte minst; bli mer sammansvetsade som ekipage och ha kul!
 
 
Grejen är ju det att det programmet jag red idag var en tävlingsklass och inte en "pay & ride" så jag har gjort en riktig dressyrtävling redan, coolt va? :D
Och det sista har vi verkligen uppnått, vi har blivit riktigt bra tillsammans och jag blir alldeles till mig av bara tanken på vart vi kan vara nästa år!
 
Nya mål för dressyren nu då:
 
Kortsiktiga:
* Börja rida LB-programmet själv.
* Börja med förvänd galopp
* Fortsätta utvecklas och bli sammanssvetsade som ekipage
 
Medel långsiktiga
* Utvecklas och bli sammansvetsade (detta är ju ett arbete man ständigt strävar efter)
* Starta en Lokal tävling på hemmaplan i höst.
* Komma med i DIV III i dressyr för storhäst till våren
* Hitta en transport att långtidshyra för att kunna åka ut på lite programridningar/tävlingar
 
långsiktiga:
* Klättra upp till Div II
* Stadiga LA rundor
 
Mer långsiktiga:
* Kvala till MSV dressyr
 
Drömmålet:
SM för storhäst i dressyr
 
 
Jag är övertygad om att jag och Richie fixar det  tillsammans, bara jag lägger ner en massa jobb, alltid är konsekvent och han får vara frisk och skadefri!
 
Är så taggad!!
 
Har ni några mål med era hästar för 2014? :)
 
 

Växjö Pride

Nu kommer jag berätta något otroligt häftigt!
Richie, min bebis bus, kommer den 10e maj, gå med i Växjös egna Pride-parad!
Rider honom gör ingen mindre än årets kronobergare 2013, Pierre Davidsson!
 
Det hela började med att jag såg att någon delat en förfrågan efter en snäll häst till parad på FB, jag kommenterade mest på skoj, att det vore ju något för Richie!
Inte lång stund efter den kommentaren trillade ett PM ner i min inkorg där jag fick frågan om jag tror att Richie hade pallat med en parad, jag skrev sanningsenligt att jag inte visste men att han är så stabil i psyket och aldrig gör något dumt så det tror jag inte skulle vara några problem!
 
Kort efter det så hörde Pierre av sig och vi samtalade över telefon och ett tag senare så bestämde vi att en provridning skulle ske, den ägde rum igår efter tävlingen. Pierre tyckte mycket om Richie och Richie verkade trivas bra med Pierre så nu är det bestämt, Richie blir Pridefestivalens parad-häst :D
 
En massa bilder kommer att knäppas och läggas upp här och här kommer en bild på inlägget som offentlig-gjorde valet av parad-häst :D
 
 

Dressyrtanten

Jahapp i går vart det ju tävling igen!
Startade vår första LC:1 och det gjorde vi med bravur!
Allting klaffade, galoppen på framridningen var så jag kunde börja gråta!
Den var så mjuk och rund och samlad och han välvde hela ryggen och nacken och gick så fint!
Väl inne i ridhuset så var det vita staketet lite otäckt och ännu värre på andra långsidan där solen låg på, domarbordet kunde ju lika gärna ätit upp honom och gud vet vad!
MEEN han höll sig i skinnet och tyckte det räckte med att spänna sig lite, vi fick rida runt ett par minuter innan vi fick startsignal så det var skönt!
När vi väl startade programmet så började vi jättesnyggt med en rak uppridning på medellinjen, jag gjorde lite mindre volter än jag tänkt men runda blev dem iaf!
Galoppen blev lite spänd och inte alls lika rund som på framridningen men volten blev rund och fin iaf,
Den fria skritten fixade han jättefint och samma sak med ökningen!
Ritten slutade på 65.7 % och vi låg på en 2a placering fram till sista ekipaget som knuffade ner oss precis nedanför placering. SÅ SURT!
Men jag är supernöjd med vår första dressyrtävling och jag taggar redan till av tanken på nästa!
Jag måste få säga detta även om det inte är tillåtet i hästvärlden, så håll i er nu!
MEN F*N vilket bra jobb jag har gjort med Richie, seriöst!
Jag klappar mig själv på axeln, för det vi presterade igår, det har JAG åstadkommit!
 
När jag fick hem honom så kunde jag inte jobba honom i galopp, det fick gå fort eller inte alls, gå i form frivilligt, vad är det?
Nej, jag säger inte att han inte var fin innan, men efter många timmars tragglande med blod svett och tårar så har jag lyckats bygga om hans muskler, få honom att gå fint i form och även påbörjat överrullning, på bara 4(!) månader! Jag är så otroligt glad att jag fick köpa honom, han får mig att vilja bli bättre, att vilja kämpa och bli bäst!
Nya mål har blivit uppsatta och de kommer i ett eget inlägg!
 
Glädjetårarna var inte långt borta sista dressyrträningen innan tävlingen, Richie var som smör för mina hjälper och stundvis kunde jag länga tyglarna i både trav och galopp, och han gick kvar i samma form jag lämnat honom, bara ett par sekunder MEN det är en god bit på väg!
 
Jag är så taggad att bli ännu bättre för att nästa gång det är klubbis faktiskt KNIPA en placering, bara för att tävlingen är över slutar inte träningen för det! LC-programmet kommer bli en del av vårat vardagliga arbete då det innehåller så mycket nyttigt! Dock så kommer det börja tränas för att matcha mot ett LB-program!
 
Ni får en bild från hopptävlingen tills jag sparat ett par bilder från dressyrtävlingen!
 
 
 
 

Två dagars vila

Hejsan!
Idag så har Richie vilat, och kommer föra imorgon med, han har gått ganska hårt och med bra resultat!
Sen efter dessa två dagarna fortsätter jag att kötta på fram till söndagens tävling och efter detta så har jag planerat in 1-2 veckor med bara uteritter och mys!
Den andra veckan kommer han dock att gå dressyrträningarna men hoppträningarna vecka 1 får han stå över, han har utvecklats otroligt mycket på kort tid och behöver smälta allt han lärt sig!
 
Tävlingen närmar sig med stormsteg och jag övade programridning på dressyren igår.
I början av passet kändes han lite trött och loj så mitt enda mål var att få honom lösgjord i båda sidor, så blev mycket ställningar och böjningar på små åttor med med och motställning. Där efter så släppte han riktigt fint, det bara klickade till och helt plötsligt så var hela hästen som smör för mina hjälper.
Efter uppvärmningen så fick man rida programmet innanför bommar som var så stor (läs liten) som banan kommer vara på tävlingen en gång som vi fick bedömning på. Sedan fick man gå ut från den provisoriska banan medan de andra red och sen red man programmet en gång till!
Och jag säger bara det, går han så på söndag, som han gjorde igår, då har vi god chans att knipa en bra procent!
 
Jag har aldrig gillat dressyr tidigare men nu när jag har Richie som har alla förutsättningar bara jag lägger ner jobb på det så ÄLSKAR jag det! Jag vill bara lära mig mer mer mer!
 
Nu så ska jag äta lite våfflor, det är ju våffeldagen! Sedan så ska jag faktiskt lägga mig i sängen och kolla på Family Guy :)
 
 
Jag och Richie förra sommaren
 

Långt uppehåll nu

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag för det har varit så himla mycket att stå i på jobbet och i stallet och efter det så har jag inte haft ron att sätta mig att skriva.
Det är mycket som hänt sen sist:
 
* Jag har ökat Richies giva av hö till 15 Kg/dag
* Richie har blivit friserad och ser numera lite sportigare ut och inte som en skogsmulle eller jätteponny! bilder kommer!
* Vi har hoppat en klubbis där vi blev uteslutna i första rundan men felfria i andra rundan.
* Jag har börjat träna för en kompis som är duktig i dressyr så rider numera för tränare ca 4 ggr i veckan.
* Richie och jag har fått en uterittskompis, ett gulligt litet sto vid namn Sorba.
* snart är det dags för vår första dressyrtävling, bara lite finlir kvar så har vi nog stor chans att placera oss i vår första LC, men man ska ju inte vänta sig för mycket, många av de som ställer upp är ju bra mycket mer dressyrintresserade än jag!
* Jag har satt upp ett nytt långsiktigt mål för Richie i dressyren.
 
 
Nu är det dock inte bara positiva grejer som händer, jag har inte något rosa-moln-perfekta-livet-varje-dag!
Jag känner att jag börjat tröttna på hoppningen, jag känner inte den motivationen jag brukade känna.
Det ligger inte i att jag inte vill hoppa, för jag älskar att hoppa och träna Richie, det ligger mycket i kemin mellan mig och min tränare.
Innan tränade jag för Sara som visste exakt hur jag kände efter olyckan med Depa, som visste hur långt hon kunde pressa mig och var underbart duktig på att anpassa alla övningar efter mig och hästen jag satt på, tack vare henne kom jag ju ur den djupa svackan jag hade och fick en helt annan glädje i hoppningen. Nu har jag ju bytt grupp då Sara tyckte jag var så duktig att jag kunde gå vidare till att hoppa för Jossan. INGET ont ALLS mot Jossan, för hon är underbar på alla sätt och vis och är väldigt mån om att jag ska känna mig säker osv. MEN MEN MEN, nu kommer mitt MEN, varje gång jag hoppat för Jossan har jag någon gång under passet känt för att sluta hoppa helt, jag känner mig så kass!! Varje gång jag ser övningarna vi ska göra får jag ont i magen, jag försöker hålla god min och göra övningarna men jag tror att jag undermedvetet verkligen inte vill!
Sara hade mycket "Rena banor och linjer, hinder 5 galoppsprång hinder, Jossan har mycket galoppbom, två galoppsprång Hinder, inte så olika men jag avskyr när bommar ska markera avståndet, för kommer man fel på en bom fuckas allt upp i mitt huvud! Kommer jag fel på hindret som är före så kan jag oftast slutföra linjen med korrekt antal galoppsprång ändå för jag SER avsprångspunkten och KÄNNER den på ett annat vis!
Sara pressar mig alldeles lagom, säger jag att jag inte vill så kan hon säga; nu har du hoppat banan en gång, sluttramsat, nu hoppar du Emelie. Jossan är inte dålig på det viset men hon säger mer; men gör inte det då, vilket får mig att känna mig sjukt feg och kass på alla sätt och vis!
Varje gång är jag nöjd med Richie som bara den, men aldrig med min egen insats.
Jossan och Sara är två helt olika tränare, och hade jag fortfarande ridit Nickie hade jag antagligen ÄLSKAT Jossan-träningarna, men nu när jag har Richie så är det inte bara mig det handlar om, det handlar om honom, så nu saknar jag verkligen Sara-träningarna...
Vet att det finns folk från BPK som läser här så jag säger det en gång till: JOSSAN ÄR EN SUPERBRA TRÄNARE, JÄTTESNÄLL OCH DUKTIG PÅ ALLA SÄTT OCH VIS!!! MEEEEEN, DET KÄNNS INTE SOM OM JAG OCH RICHIE PASSAR IN DÄR KUNSKAPSMÄSSIGT ÄÄÄÄÄN, SÅ FELET LIGGER I MIG, INTE JOSSAN.
 
Vet dock inte om jag borde ta upp det och gå tillbaka till Sara-träningarna ett tag tills jag och Richie verkligen hittat varandra i hoppningen och sedan gå tillbaka till Jossan. är så kluven, För det tar ju ca 1 år säger de ju att rida in sig på en ny häst och jag har bara haft Richie i 4 månader, så det känns som om det kanske vore det bästa för oss för tillfället?
 
Har ni läsare känt likadant någon gång och hur gjorde ni?
behöver verkligen all hjälp jag kan få!!
 
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0