du känns närmare än någonsin <3<3 <3



lilla heda

igår red jag ute på lilla heda, skulle rida Nina som jag red sist men hon var halt på ena bakbenet i traven så det var bara att gå in igen tyvärr.
dock så hjälpte jag Nadja att göra iordning "lilla mamman" som hon kallas och hon hade världens sötaste hingstföl :)

på söndag ska jag ut igen och då blir det att rida en häst som heter Lycka istället, det ska bli intressant



Nickie dockan

igår hade vi hoppträning och jag hade finaste nickie, har sagt det massor med gånger och säger det igen, hon och jag klickar verkligen! hade hon varit lite större och yngre så hade jag gett ett bud på henne för länge sen och hoppats på att få köpa henne.
vi hoppade massa sneda hinder och i början var nickie så himla trött och seg men sen hoppade vi två rundor högre och med raka vägar och då blev hon så pigg och glad. hindrena hade kunnat vara hut höga som helst, vi hade klarat allt!
efter lektionen så spolade jag henne i spolspiltan, hon förtjänade verkligen det!
jag är så taggad till nästa klubbtävling, då blir det debut i LD om sara tycker det är ok :)
älskade dockan <3 <3



ridning

Hejsan bloggen!
idag har jag varit i lilla heda och ridit lite på ett jättefint ponnysto vid namn Nina III.
hon har fölet nirvana aka nisse vid sidan och det var väldigt lärorikt att rida med föl vid sidan.
det var lite jobbigt till en början men sen brydde man sig inte så mycket om att fölet sprang runt.
Nina var väldigt trevlig och lyhörd, lite ur kondis men vad väntar man sig av en häst som fölat.
blev mest skritt och lite trav och jag säger bara en sak; supertrevlig ponny och sadeln var så skön! var som att stoppa ner benen i ett par rör och där kunde ingen rubba en liksom :)
hann inte ta några bilder men det kommer bli fler gånger eftersom det finns två hästar till som behöver sättas igång så jag skulle byta runt lite :)
jag är väldigt glad att jag får hjälpa tina att sätta igång hästar och speciellt med föl vid sidan då det ger mig väldigt mycket lärdom :)



hoppträning med Nickie

igår vankades det hoppträning!
hade världens bästa Nickie, älskar att hoppa henne, man känner sig så hemma med henne.
vi hade lite olika övningar, vi hoppade på volt, relaterade avstånd, studs och 5,5a
allting gick såhäääär bra och jag längtar redan till nästa lektion.
provred i mina nya tretorn idag med och jag har bestämt mig för att ha dem som träningsstövlar så får mina andra bli tävlingsstövlar, de är ju lite mer stilrena osv :)
kom till stallet ganska tidigt så jag smörjde all utrustning och borstade Nickie tidigt så att jag bara kunde sadla sen. Nickie var sjukt smutsig, på bilden där nere syns det inte så mycket men hon var verkligen typ grå över allt det vita!
imorgon är det dressyr för cicci som gäller, hoppas på att få rida mirco för nickie är inte jättekul att dressyra på ;)









bilder från dagen

bilderna kom inte med i förra inlägget så de kommer nu ^^







ridningen

idag stog det balansträning på schemat, red på Mirco idag vilket kändes okej men inte bra, han var bara allmänt spjärnig och tjaffsig, vet inte om det beror på att jag kände mig för stor och överflödig eller att sadeln gled fram eller en blandning.

träningen gick ut på att vi från lätt sits i trav skulle kunna göra halvhalter, fatta galopp och reglera galoppen samt sakta av till trav och balansera upp hästen utan att tappa balansen vilket var mycket svårare än man trodde!

vi övade även på att ta stigbyglarna i fart utan att stanna eller sakta av hästen.
hela passet var riktigt nyttigt och vi avslutade med att skritta hästarna i skogen.

efter ridlektionen hjälpte jag sara i ridhuset när hon red Boromir vilket inte behöves för han rev inte ner några bommar, jag fick också skritta av honom och det var så trevligt så, ibland är det skönt att bara skritta runt liksom :)


efter det fixade jag och sara stallet och sen blev jag hemskjutsad och nu ligger jag nyduschad och ska läsa en go bok :)

lost in the woods

som rubriken lyder så har jag och kajsa varit på äventyr!
vi tänkte att vi skulle rida ut med mirco och fritz så vi red en runda som heter skogatorp, jag sa från första början att jag hittar inte där men det trodde kajsa att hon gjorde ;)
det slutade med att vi red runt i ösregnet i 2,5 timme!!! man kan få psykbryt för mindre!
dock så kom en privathästägare med sin häst och hämtade oss för hon sa att hon trodde att hon visste vart vi var.
det fulaste var att i väntan på kicki så hade vi släppt tyglar å allt och låtit hästarna äta och när kicki och zacke kommer så blir hästarna så rädda att de kastar sig handlöst ut för en typ backe som var bakom oss, inte jättebrant men det var fullt ned nerfallna träd och stenar så jag trodde ett tag att jag skulle avlida! men det gicl bra och det visade sig att stigen vi skulle ridit på låg bara typ 20 meter från där vi stog men den var halvt igenväxt så vi såg den inte, piiinsamt!

efter det så smörjde vi allt läder och torkade hästarna med handukar och gjorde iordning depa och Labello och red på lilla utebanan.
depa kändes ganska så ovillig och väldigt loj men efter ca 20 minuter så kändes hon fin och då avslutade jag henne och gick in med henne, tänk vilka äventyr man fått vara med om haha, nu väntar jag bara på förkylningen som borde komma som ett brev på posten ;)
nästa vecka börjar ridningen igen wiiie :D











BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0