Hoppning med Nickan..

I torsdags hade vi hoppning och det gick sjukt bra!
Vi hoppade en serie med 5-6 galoppsprång emellan, en 3-studs och en 5,5a! 
Jag tror vi hoppade ca 80 cm och det kändes verkligen bra, allt känns så bra med Nickie i hoppningen!

och inte nog med det!
den 10e mars ÄR DET KLUBBTÄVLING :D
Jag skrev direkt upp mig på 80 cm med Nickie, mitt mål är att innan denna terminen starta 90(helst med Nickie med då) 
 
Så på lördagen innan så ska jag fixa iordning i stallet, kanske kan bjuda på bilder osv :) 
Sen får vi se om jag får med mig någon som kan fota oss på söndagen, mormor ska filma iaf :D
 

så bra som du red nu....

hejsan!
förlåt för att uppdateringen aldrig kom sedan!
I torsdags hade vi dressyr för Cicci och jag red Labello.
Som ni säkert läst tidigare på min blogg är Labello den typen av häst som jag verkligen inte kommit överrens med, har liksom aldrig känts riktigt bra med honom utom den gången jag hoppade honom första gången då gick det super! (det var dock innan jag visste hur han kunde vara, då var jag inte rädd för någonting i princip, eller jag intalade mig det iaf xD

men men tillbaka till ämnet nu!
Jag kan bara säga en sak. ALLT BARA KLICKADE!!!
Jag gick in med inställningen att det blir ännu ett drygt dressyrpass när det är en kamp mellan honom och mig om hur han ska gå och hur fort/sakta han ska gå.
Men icke, denna gången klickade bara allt, det var som om de bytt ut honom, jag kände inte de obekväma gångarterna, kampen vi brukar ha, smitandet han alltid lyckas med och att han aldrig vill gå ut i hörnen.
Allt, verkligen allt kändes bara så rätt!
Och det blev verkligen ett kvitto för mig på att jag verkligen har utvecklats i min ridning.
 
Det roligaste och det som gav mig mest bekräftelse var när Cicci sa:
"Så bra som du har ridit ikväll, så bra har du aldrig ridit"
Det väntade jag mig aldrig få höra, speciellt aldrig efter ett pass med LABELLO.
 
Han växte verkligen som bara den i mina ögon i torsdags och nu är tanken på att rida honom igen inte så jobbig och ångestfylld, jag ser fram emot att se om vi kan utvecklas mer tillsammans :)
Får bjuda på en bild i repris, har ju inga nya på honom  :)

 

Tisdagens hoppträning

I tisdags red jag Nickie och vi övade kort anridning!
Det gick riktigt bra dock är det  lite svårt med Nickie för antingen så rider man ihop henne för kort eller så blir hon för lång, jag har inte hittat mellantinget på henne än just i övningar som denna, men banhoppningen brukar gå okej!
Vi hoppade en bana med lite titt-hinder bland annat och det var väldigt kul att prova på titt-hinder med kort anridning. 

i slutet så fick vi hoppa en distans på 80  cm och det gick superbra!
Jag och Nickie kom lite nära det första räcket men över oxern så seglade vi över utan några problem alls, störtkär i denna donnan alltså, hon är alltid på så bra humör! :D
 
Idag är det dressyr som står på schemat så skriver imorgon hur det gick om jag inte skriver redan ikväll, vi får se :D
 

Förberedande hoppning

Igår hade jag förberedande hoppning på Nickie.
I början var hon ganska loj men i slutet när vi skulle rida över galoppbommar blev hon väldigt pigg och glad, speciellt de sista gångerna i högervarvet då kunde man knappt röra henne med skänklarna innan hon ville iväg, söte pluttan :)
 
Vi hade även en övning där vi skulle rida över travbommar, slå en volt där hästen gick som typ en skänkelvikning på böjt spår, travbommar igen, samma sak fast åt andra hållet och sedan travbommar ut och sedan fanns det en långsida som man skulle göra valfri övning på och jag valde att fortsätta i skänkelviknings-stuket och flyttade henne till och från kvartslinjen :)
 
jag är ganska så nöjd med passet med tanke på att jag hade lite småont i ryggen, efteråt var jag lite stel osv men under ridpasset när jag väl kom igång gick det bra :)
 

försäkring

har suttit och funderat en massa på försäkringar och läst igenom villkor osv för hästar.
Det försäkringsbolag jag känner passar mig och min situation bäst är nog AGRIA som har ett gratis tillägg som heter incident som ersätter skadorna hästen orsakar på andra hästar, människor och tillhörigheter.
Inte för att jag tror Richie skulle göra något dumt men man kan ALDRIG ALDRIG vara säker!
Det räcker med att jag låter någon rida honom och han råkar ge personen en ofrivillig avsittning och personen skadar sig så har det skett även om Richie inte menade att skada!
 
så det lutar mot Agria när det gäller men jag ska ringa och prata med dem alla som jag tycler verkar lämpliga när det närmar sig och jämföra samt be någon om råd!
 
Ni som har hästar, vad har ni för försäkrinsbolag :)
 
 

Då var läkartid bokad!

Nu är det ungefär ett år sedan min olycka med Depa.
De men och besvär jag har fått har inte släptt och nu så tog jag och mamma tag i att ringa trygg hansa om min olycksfallsförsäkring som jag har.
Mamma ville att vi skulle skicka in en anmälan, och nej vi anmäler inte BPK på något sätt utan vi anmäler helt enkelt att jag har fått men som jag kanske kommer få dras med i resten av mitt liv!
Vi fick prata med en jättetrevlig kvinna som hjälpte oss att ta upp en anmälan och hon ville även att vi skulle bka en tid för att utreda min kropp för att se om de kan hjälpa mig med mina besvär och om de ska ersätta mig för det.
Så tiden är bokad klockan 15 nästa tisdag.
 
För er som undrar så är det som så att jag har fått en bestående stelhet i hela kroppen, ligger jag med samma ställning för länge får jag problem med att komma ur sängen på morgonen, min rygg värker i princip dygnet runt, jag har alltid ont och de stunder jag inte har ont är typ när jag ligger i fosterställning in mot väggen, och hur skönt är det?
Det är också så att min rörlighet har blivit kraftigt reducerad, innan olyckan var jag relativt vig och smidig men nu har min högersida blivit riktigt orörlig, lyfter jag benet ens 15 cm upp i luften bränner det och hugger i hela ryggen iland upp i nacken och ner i höfterna. mitt vänstra ben är lite bättre men också ganska mycket orörligare.
Sedan har jag också nästan alltid en brännande känsla i muskeln man har ovanför skinkan, det var där jag blev trampad när hon sprang över mig.
 
Det doktorn ska kolla är om jag har skadat några nerver, om min rygg är skadad, hur min rörlighet är och om det går att göra något åt det eller om jag kommer att få leva med samma ihärdiga smärta hela livet.
 
 
Oskar får stå för bilden.
Saknar denna pojken något enormt ibland <3

Så hur mycket har jag nu sparat ihop?

Jo det ska jag berätta :)
Nu har jag så mycket som 28.500 i kassan till hästen, och eftersom jag inte tänker berätta vad han kostar förrä han är min så kan jag säga som så att det är en bra bit på väg :)

Jag kan knapt vänta på att sommaren ska komma så at jag kan få åka ner till min bebis och krama om honom igen!
Jag kan knappt vänta till den dagen han är min <3
 

Dressyren i torsdags

Dressyren  torsdags har jag inte skrivit om än då den kändes under all kritik, hade Nickie.
Det började med att jag hade tagit Lamparts martingal då Nickies inte fanns att uppbringa och den var ju såkart förstor vilket gjorde att den inte hade någon som helst funktion vilket gorde att cici var tvungen att förkorta den på något vis :P 
inget kändes OK för fem öre.
men sen så får jag inte vara för besviken heller.
Jag har utvecklart min ridning något otroligt sedan jag började på BPK för lite mer än ett år sedan.
Sen så har jag inte ridit dressyr på Nickie så himla mycket, hon är ju inte riktigt min typ av häst i dressyren, Depa är min typ av häst.
Jag måse hitta knapparna på Nickie när jag rider henne på marken, i hoppningen så är hon typ min drömponny hihi, man saknar verkligen ponnyåren man aldrg fick utnyttja ordentligt när man rider henne :)

men som sagt, det passet är inget jag kommr hänga läpp för utan jag ser fram emot på torsdag vilket innebär förberedande hoppning :D
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0