Ridning!

idag stog det äntligen lite ridning på schemat :D

första ut var mirco och han var så fin. började med en lång framskrittning efter det blev det lite lösgörande innan jag började trava. travade en stund med oite tempoväxlingar och halvhalter och sen blev det skrittpaus. lite skänkelvikningar och bakdelsvändningar i skritt och sen gick jag över till galoppen. till en början var det mer upp än fram men det gick över sen och han blev riktigt lätt och fin i handen och lyhörd för hjälperna!

efter det så fick jag rida Depa i ridhuset. lite samma upplägg som med mirco. hon var lite tittig i ena änden av ridhuset men hon skötte sig så fint!
mjuk och fin och väldigt lyhörd bara lite loj till en början men det blev bättre i slutet

imorgon ska vi rida båda hästarna igen mirco får väl en runda i skogen och Depa ute på banan :)

träningspasset tisdag

hallo!
igår så hoppade vi bana med 5.5a och lite plank o svängar.

vi värmde först upp på stora gräsbanan i skritt trav och galopp och richie lyssnade så fint och fick en bra bärighet osv

hoppningen var först att värma upp på 5.5an och banan var ca 60 cm först men jag fick hoppa en runda lite högre, vet dock inte hur högt det var.

jag insåg igår att jag litar helt o fullt på att richie hoppar om jag ber honom, problemet är att jag vet att jag har bra följsamhet osv men måste lita mer på den och mig själv och sluta analysera allting.

idag är det träning för louise wemlerth som varit med i lite större sammanhang o det ska bli intressant dock inga högre höjder med tanke på att richie gick hårt hela förra veckan, vilade söndag och har hoppat måndag tisdag, ska hoppa idag och hoppas imorgon så ska fokusera mer på väg, följsamhet o teknik :)



ridpasset

ridpasset idag var lite upphöjda bommar och richie var såååå duktig han lyssnade fint på uppvärmningen och mpnga knappar hittades även idag.

jag har upptäckt att hans galopp blir så mycket bärigare och av bättre kvalité när man fattar från en lugn o sansad skritt, ger galoppskänkel, sitter ner och väntar å då rullar han in i en bra galopp som går att länga och korta

det enda problemet som egentligen inte är ett problem är att när han vet vad han ska göra blir han säkrare och med det även lite kartig å då vill han gärna bestämma tempo själv vilket inte funkar så bra när man ska ha 6 galoppsprång o det blir 6,5 typ ;)

så i slutet så kortade jag ner honom så han skulle gå på 7 och det var ganska jobbigt i början då han blev lite spänd och stressad av att alla trängde sig förbi osv när jag försökte lugna ner honom med dussintals halvhalter men till sist fick vi till 2 bra gånger och där slutade lektionen!

imorgon är det hoppning, vi ska få lära oss massage för häst precis som förra veckan och på onsdag kommer en gästtränare hit, Louise wemlert och det ska bli spännande att se vad hon tycker om mig o richie som ekipage osv :)



dag 1 hopplägret

hejsan!
nu är läger nr 2, hopplägret igång och jag o keo rider först vid 17 så vi kan ta det lugnt ett tag, dock ska jag hjälpa jonna & jonna med teorin så då har jag något att göra i alla fall, uppdaterar er senare om hur passet gick :)

ps. richie var så trött när jag hämtade honom, han snarkade o snusade när jag kom, dock vaknade han när nyfikenheten för en gubbe i gul jacka uppe på ett tak tog överhanden ;)



BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0