vinn över ditt psyke

det sammanfattar nog dagens pass riktigt bra.
Richie hoppade riktigt bra idag dock så vägrade han hoppa den blå grinden först även om han hoppade den senast i torsdags. sen vart den en 5.5a som han inte bjöd ordentligt på. där sänktes mitt självförtroende som jag nyss fått en aning. MEN Bettan kom med de bra orden "vinn över ditt psyke"
Jag red på igen och vi klarade det utan problem!
det jag vill öva på nu är att följa med i landningen och landa MED honom och inte PÅ honom vilket är lätt att göra när han hoppar så stort, är så stolt över min bus idag ♡
Dock så får han skippa uteritterna nu detta lägret så jag får låna en häst här från Boke de två dagarna vi rider ut. Han börjar bli lite mör nu efter alla dagars träning men nu är det slutklämmen innan 1 månads bete för bitzibus ♡



rekordhögt!!

Idag var det avslutning på första lägret.
vi hade caprilliuppvisning och jag slog även mitt och Richies hopprekord ;)
innan har det varit 80 cm på en 5.5a och idag hade vi ett relaterat avstånd på 7 galoppsprång och sista språnget låg på 95 cm!!

Jag tvekade inte ens, jag bara red på och satsade allt och vi kom över utan att han tog i ens en gång :D



älskade häst



du får mig att våga igen ♡



mitt hjärta, jag älskar dig så

idag jobbade vi verkligen som ett team kommer lite bilder snart ♡♡



lyckat hoppass

vilken häst jag har!
Idag har vi hoppat etr helt pass utan några missöden!
var nära på att flyga åt fanders en gång men jag lyckades hålla mig kvar!
jag kan knappt vänta tills jag får bilder som jag kan visa er! :D
i eftermiddag blir det uteritt men jag vet inte om jag ska med eller om jag ska låta honom vila :)



knäppishäst ♡

bockig uteritt

igårkväll red vi ut en långrunda på ca 2 timmar, det var mycket galopper och skrittsträckor och mycket olika underlag.
han lyssnade jättebra och gick i fin bärig rund form nästan hela rundan utom sista två galopperna.
näst sista galoppen fick jag känna på 3 väldigt fina bocksprång där bakkärran vart åt alla håll och kanter så då blev det upp med huvudet och fram fram fram.
Sista galoppen så fräste vi på lite och snabbt gick det, Richie svävade längs med vägen!
Det värsta är att jag hoppas att jag aldrig ska behöva sitta på när han skenar för igår var han sjukt snabb men jag kände att han inte ens tog i, han hade mycket kräm kvar när galoppen var slut, men jag höll igen en hel del, hade jag släppt hade vi haft fart för två!

Idag står det hoppning på schemat på förmiddagen, måste erkänna att jag är lite nervös! :(



markarbetespass

Idag har vi haft ett markarbetespass ned bommar och småhinder.
Richie var så sjukt duktig idag, han gick riktigt fin, vart inte riktigt framme i den där ärliga bjudningen jag önskade men jag är nöjd för jag kom över ett stort trappsteg idag!
Jag var inte ett dugg nervös när vi hoppade, jag vet att jag antagligen kommer vara nervös imorgon på hoppningen men det var jag inte idag och då är ett steg bakåt helt OK!



uteritt i kvällssolen

Nu ikväll har vi varit i skogen på en tur.
Jag kommer antagligen aldrig vara med om en sån här uteritt igen.
Richie gick i en mjuk fin form och jag hade knappt någonting i handen ubder hela rundan i både skritt trav och galopp även när vi växlade upp till lite högre tempo och han skötte sig utmärkt!
det blir en stor guldstjärna för min fina häst idag!!



träningar

hejsan!
nu är jag och Richie på boke och vi är inne på dag 2.
både igår och idag har Richie gått båda passen så sjukt bra och man märker verkligen hur mycket mitt jobb har gett.
i eftermiddag blir det en runda i skogen, blir säkert skönt för Richan att sträcka ut lite :)



Åsiktsinlägg - Pessoabett

Som rubriken lyder, här kommer mina åsikter om Pessoabett.
 
Ja jag tänker inte skriva någon essä eller något tal där jag försvarar mina åsikter, jag tänker skriva vad jag tycker och tänker och mina motiv, thats it, take it or leave it!
 
Jag red själv på pessoabett som ung, på min första storhäst. Det var vad min dåvarande ridlärare tyckte att jag skulle rida på "du har tillräckligt bra hand för det" "du måste få lite hjälp att kontrollera hans energi"
Hade jag vetat vad jag vet idag, då hade jag sagt att "nej det stoppar jag inte i munnen på min häst"
DÅ hade jag istället ridit igenom och försökt få energin at utvinna ett arbete istället.
Men som ridskoleryttare, nybliven storhästryttare och på en ridskola där man harvade runt i skänkelvikningar på långsidorna lektionerna i ända så hade jag trots mina då 10 år på ridskola inte tillräckligt mycket kunskap att göra detta.
 
Varför tycker jag så?
JO! Det är så enkelt som att jag inte gillar att bettet trycker i nacken men samtidigt upp i gommen, och visst det finns många bett som har den här effekten MEN när han som själv uppfann bettet idag SKÄMS för att han har uppfunnit det så säger det sig självt att detta är snäppet värre.
 
"Bettet är inte värre än handen som håller i tygeln"
- Visst jag håller med till en viss del och jag är ingen expert men jag tycker att har man ett problem med att hästen är stark osv så borde man prova ALLT ANNAT INNAN man betslar upp sin häst. För det mesta behöver man inte ett starkare bett, utan mer träning. Jag provade att betsla upp Richie med ett Klimblewick bett med stång och kedja då han mest hände sig i mina armar och blev stark, så jag provade för att slippa ta honom så mycket i munnen, visst det funkade men han blev så fruktansvärt känslig så jag kände bara att nej, mer dressyr är nog lösningen för mig och min häst.
 
Jag har inget emot personer som rider med Pessoa, jag är ingen hater, MEN något jag inte TÅL är när ridskolor har det på sina hästar. Det är så otroligt många olika ryttare och alla är ju inte direkt trevliga i handen, kanske för att de inte har vetskap om hur mycket skada det kan göra? Ridskolehästar om något borde ju slippa ha sånt i munnen, tänk den dagen en ryttare verkligen tappar tålamodet och draaaaaar allt vad hen pallar, det blir mindre trevligt för hästen..
 
Nepp jag tycker absolut att pessoabettet ska ha en fet DISS!!!
Kommentera gärna vad ni tycker och tänker, jag är dock inte intresserad av långa försvarskommentarer om hur bra ERA hästar går på Pessoa osv osv, det gör de säkert men jag kan tycka att det kan finnas trevligare alternativ. Jag vill inte höra hur dum i huvudet eller hur okunnig jag är, jag är som jag skrivit, inte någon expert inom området utan jag skriver utefter erfarenheter och det JAG har fått till mig, så håll nu en god anda i kommentarsfältet om ni ska kommentera :)
 

And when i fall down, i have to pick myself back up

Hejsan bloggen!
Nu var det ett tag sen jag skrev (IGEN!!)
Det har varit mycket nu men bara min blogg.se app vill fungera så kommer det komma mycket uppdatering nu under de två veckorna jag är på läger, sen går Richie på sommarbete ett tag så då blir det inte så mycket att skriva om.
 
Idag var det hoppmöte på klubben för de som ville göra sin röst hörd angående tränare, träningar, upplägg och lag osv..
Dock så tycker jag att jag lika gärna kunde struntat i att gå dit.
Jag kände mig helt malplacerad och det kändes som om att bara för att jag inte hoppar så högt med Richie än så betyder det att jag inte KAN hoppa?
Visst, jag kanske inte vågar hoppa så jäkla högt med Richie för tillfället men mina tränare borde vid det här laget veta att jag visst kan, på Nickie hoppade jag ju runt utan att blinka ens en gång och det var då inga småhinder i slutet..
Blir så less på detta, det sänkte min sälvkänsla enormt.
MEN samtidigt så blev det också lite jävlar anamma i mig, när jag kommer tillbaka från lägret så ska jag komma tillbaka starkare och bättre än jag varit nu sen jag skaffade Richie.
Jag ska komma tillbaka med ett förtroende för mig själv och min häst och jag ska utvecklas ännu mer. Jag ska knäppa alla som säger att jag inte kan på näsan, de ska få se..
 
För att förtydliga, det är inget fel på Richie i hoppningen, han KAN hoppa MEN han hoppar stort och han är väldigt beroende av att man själv kastar hjärtat över hindret och verkligen vill, är man minsta osäker och visar det så kan han lika gärna gå åt sidan och säga att "näähä du matte, du är inte helt säker så då är inte jag säker på om du sitter kvar, så vi struntar i detta va?"
Han kan vara bussig på lägre hinder men när han måste börja lyfta på benen så får man ha lite "balls" själv. Och Efter att jag förstörde min rygg totalt efter avtrillningen på Depa så har jag haft perioder då det känts bättre än någonsin men också värre än någonsin..
 
Men just nu kommer mitt motto att vara: "And when i fall down, i have to pick myself back up"
Det passar min situation riktigt bra just nu..
 
Nu ska jag inte ludda här mer utan jag ska faktiskt sätta mig och skriva lite teori, jag tänkte faktiskt att jag också ska sätta mig och skriva ett par åsiktsinlägg som jag kommer tidsinställa så det kommer upp lite saker här då och då.
MEN jag säger redan NU, detta är MINA åsikter och vad  JAG tycker, NI behöver absolut INTE hålla med mig inom något av detta MEN ni ska respektera mina åsikter.
 
Tack o Hej!
 
 
 
 

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0