Tisdagens hoppträning

Hade faktiskt inte Nickie i tisdags, jag hade Mirco!
Det var först ganska ovant men efter ett tag så kändes det jättebra och hela passet flöt på riktigt bra!

Vi hade en linje där vi skulle ha 5 galoppsprång emellan men de första gångerna så fick jag 6 st istället för att jag inte red på ordentligt men till sist så gick det bra och jag fick till en helt okej runda, vet dock inte höjden men inte så himla högt :) 

Fick veta att jag ska rida honom ett tag nu för att jag red honom bra och det var ju kul att höra! :) 

Förberedande hoppning

Igår var det förberedande som stod på schemat och alla hade bytt till nya hästar. 
Jag fick äntligen prova på Mirco och det var väldigt roligt och jag ser fram emot att lära känna honom bättre :) 

Vi hade travbommar på ena volten, galoppbommar på andra och i mitten hade vi en 3-studs. 
De problem jag uppfattade var att jag inte riktigt förstod hans signaler och att jag kanske inte var så tydlig som han behövde för studsen gick inte så himla bra. 
Vi kom över den lite halvdant 2 ggr sen blev det lite halv o halvt pannkaka, tredje gången så hoppade han hinder 1, var på väg att hoppa hinder 2 men typ ångrade sig (!!) och klev över hinder 3 som vi rev.
Efter det gav jag mig inte på studsen mer eftersom jag inte kände att jag känner honom tillräckligt väl för att kunna göra honom rättvisa, hoppas ju dock att jag får hoppa honom vanligt längre fram så jag kan lära känna honom :) 

Problem nummer 2 var att hans vänstersida var väldigt svår till en början, det kändes som om han knep åt med vänster mungipa runt bettet och bet tag liksom så han ville inte riktigt lossna, det löste jag dock ganska fort när jag insåg att om jag lirkade tillräckligt mycket med höger så kunde han inte nypa åt i vänster och då var han tvungen att ställa sig till vänster trots att han inte ville, i slutet blev han gudomligt fin enligt mig i både traven och galoppen så ser fram emot att få rida honom mer :) 
 
Jag har ju inte ridit Mirco så himla mycket, hyrde honom i två dagar i somras och red lite i paddocken men man jobbade ju inte på samma vis eftersom han var ur kondis efter sommarbetet, sen hoppade jag en slags bana med honom i julas när vi bytte hästar efter halva lektionen men sen har jag inte ridit honom mer, men jag hoppas det blir ändring på det nu då :) 
 
 
 

Bilder från tävlingen!

Bilder från 80 cm med Nickie<3

Bilder från 70 cm med Fritz <3

Resultat tävlingen!

Söndagen bjöd på fint väder, härliga rundor och glada människor, en dag jag sent kommer glömma!

70 cm, Fritz Började rida fram Fritz lite i paddocken ute medans vi som skulle hoppa 70 väntade på att få komma in i ridhuset och hoppa fram, han kändes väldigt loj till en början men efter ett par galoppfattningar och lite övergångar så satt jag på en taggad Fritz. Väl inne på banan så hoppade vi fram och sedan började klassen. 
Jag var första startande. 
Fritz var pigg, framåt och hade rund och fin galopp med mycket energi, han hoppade så otroligt fint och graciöst för att vara Fritz!
Vi var i en bom men till min lättnad låg den kvar vilket ledde till en FELFRI runda! :D
 
80 cm, Nickie Nickie hade redan gått två klasser så behövde bara ta ut henne ur stallet och var direkt tvungen att gå ut i ridhuset för att hoppa fram. Det kändes lite av och på med hennes bjudning men i slutet blev hon väldigt pigg och glad. Hon hoppade fina språng och jag mste säga att jag red riktigt bra! vi kom runt banan med OK vägar och hade väldigt roligt och även där var vi FELFRIA :D
 
Stilpriset Varje klubbtävling så är det EN av alla ridskoleryttare på lektionshäst som vinner stilpriset, vilket bedöms efter sits, runda, vägar, blick, tempo osv osv. 
Denna gången var det MIN tur att vinna priset, för min ritt på FRITZ :D
Vann en blågul rosett och en burk med hästgodis och det var riktigt roligt att få två fina felfria rundor OCH ett stilpris, är sååå nöjd :D
Bilder på båda starterna kommer såklart, ska bara be Kajsa skicka bilderna via mailen :) 
 
 
Kommentarer: På ritten med Fritz fick jag ju som sagt stilpriset med motiveringen: " fina vägar, energisk galopp som höll sig hela vägen och fina språng, en allt igenom fin ritt" och det var riktigt roligt och absolut ingenting jag väntade mig!
Efter ritten med Nickie kom min ridlärare fram till mig och sa: Så bra som du red idag har jag aldrig sett dig rida i tävlingssammanhang!

Både priset och denna kommentaren gjorde att jag blev så glad och nöjd och äntligen fick jag liksom ett kvitto på att allt slit jag lagt ner på att komma tillbaka från olyckan med Depa har gett resultat. 
När jag började BPK så hoppade jag alla hinder de satte upp, men jag var rädd HELA TIDEN, hade alltid klumpar i magen och ville verkligen visa att jag kunde. 
NU hoppar jag allt ridläraren sätter upp också, men jag gör det med GLÄDJE och med SJÄLVFÖRTROENDE i det jag gör, jag känner en trygghet i mig själv och det har jag min otroligt duktiga ridlärare, Sara att tacka för, hon tillsammans med Fritz och Nickie har varit min klippa genom detta! Det var så underbart att gå in på en bana på 80 cm och bara känna att det var lekande lätt, nästan för lätt, nu taggar jag för nästa tävling!
Det blir antagligen 80 med Fritz och LD (90 cm) med Nickie!
 
Slänger in en annan bild så länge så inlägget inte blir tråkigt!

Dressyren i torsdags

Red Labello i torsdags. 
Blev ganska opepp med tanke på att jag inte var riktigt sams med honom sen i tisdags när han skickade av mig.. 
Men Cicci lovade att jag skulle få rida någon annan efter detta, hoppas på att få prova Mirco, han är så fin!

Men åter till dressyrlektionen!
Vi hade en praktikant som var tillsammans med Cicci inne i ridhuset och hon hade en väldigt bra genomgång av bakdelsvändningar i teorin. Det skulle bara till att göras i praktiken med!
Det gick över förväntan bra måste jag säga!

Jag och Labello kommer väldigt bra överrens i dressyren, men i hoppningen är vi som natt och dag, jag ogillar det skarpt, men någon gång ibland kan det vara kul att hoppa honom, men han är absolut ingen häst jag känner för att hoppa kontinuerligt :) 
 

Tävling på söndag!

Det taggar man till. 
Kommer få göra lite annorlunda denna gången, kul :) 
Jag ska hoppa 70 cm med Fritz och 80 cm med Nickie, ska bli kul att hoppa dem båda för de båda har varit mina klippor genom mycket, älskade plutthästar <3
 

Hoppträningen..

Hoppträningen i tisdags blev ingen hoppträning, hann inte hoppa ett enda hinder. 
Hade Labello så behöver jag säga mer?? 
NEJ, jag red an mot första framhoppningshindret och då stannade han, andra gången red jag på lite fortare och då tvärnitar han så jag flyger rätt över honom, hade inte en chans att hålla mig kvar om jag så var beredd på den katapulteffekten det blev. 
Min rygg SKREK av smärta!!
Mina nerver ryckte och hela ryggen domnade bort men efter en stund blev det lite bättre med nervryckningarna.
 
Ajajaj för mig men det är inte så farligt, får dock se hur mycket jag kan sitta i traven idag på dressyren!
 
Skithäst.... Tur att han är så söt... 

Sponsorgrupsmöte

Igår hade vi möte med sponsorgruppen och vi satt utan problem i TVÅ HELA TIMMAR!!
Vi hade Stines från tävlingssektionen på besök och diskuterade vissa frågor med och delade även upp en hel del uppgifter, jag fick hela 4 uppgifter dock så har jag redan gjort en redan när jag kom hem, nu är det bara ett samtal som ska ringas, en person som ska pratas med och en ponnyridning att hjälpa till på.
 
Vi ska nämligen vara på Hööks 1-års jubileum i växjö den 27e-28e april och ha ponnyridning och göra reklam för BPK, är verkligen kul att hålla på med sponsorgruppen, det är nästan så man önskar att man inte sökt jobb på andra orter!!
 
Dock så är det ju på helger mötena är så hade ju inte varit en omöjlighet att vara med ändå :)
 

Gårdagens hoppning - Labello

Igår stod hoppning på schemat och det stod att jag skulle haft Nickie men fick besked om att jag skulle rida Labello istället då Nickie vilar då hon har fått sår i sidorna efter sporrar, hon är så känslig nu när hon fäller.
När jag red henne för två veckor sen så var det början till skav så man fick vara superförsiktig med sina skänklar så red mest med sätet och vaderna. Nu har det dock blivit värre, stackars snuttan <3
 
Men åter till lektionen, vi hoppade en seri med fyra räcken på långsidan och två oxrar på diagonalen och det gick faktiskt riktigt bra för att vara jag och labello haha :D
Det var en bra övning vi red både med och utan hjälpbommar sen så hoppade vi två olika banor och det kändes bra :)

Hoppas nu att Nickie blir bra till på tisdag då det är hoppträning annars vet jag inte hur det ska gå på tävlingen :O
 

Längtar efter honom så det gör ont <3

BPKRYTTARE

Live Life Large

RSS 2.0